Ai modificări la nivelul pleoapelor? Dr. Alice Munteanu Petre explică ce se întâmplă

Orice modificare apărută la nivelul pleoapelor trebuie investigată la medic.
  • Publicat:
Ai modificări la nivelul pleoapelor? Dr. Alice Munteanu Petre explică ce se întâmplă
Dr Alice Munteanu, medic primar oftalmolog

Să fim atenți la semnele și semnalele interne dar și externe pe care organismul nostru le dă este primul pas pentru prevenția bolilor și menținerea sănătății. Deși unele simptome sunt mai zgomotoase și ne sperie mai ușor, medicii atrag atenția să acordăm atenție și semnelor ”nezgomotoase”. Cu dr. Alice Munteanu Petre, medic primar ofltalmolog, am stat de vorbă despre modificările ce apar la nivelul pleoapelor și soluția chirurgicală ce se impune în unele cazuri.

 

CSÎD: Ce trebuie să facem, dacă observăm modificări la nivelul pleoapelor?

Dr. Alice Munteanu Petre: Orice modificare aparută la nivelul pleoapelor ar trebui să ne spună că ceva este în neregulă și ar trebui să fie examinată și diagnosticată cât mai rapid. În funcție de tipul afecțiunii palpebrale, pacientului i se recomandă sau nu intervenție chirurgicală. Ca și principiu de bază, orice formațiune a pleoapei (chiar și una foarte veche) care își modifică aspectul, mărimea, culoarea sau dimensiunea poate însemna că necesită să fie îndepartată chirurgical.

La ce vârstă este normal să se lase pleoapele?

CSÎD: Când se lasă pleoapele?

Dr. Alice Munteanu Petre: Blefarochalazis sau dermatochalazis – sunt termenii de specialitate pentru “căderea pleoapelor”. Vârsta la care apare acest fenomen este diferită de la un pacient la altul, astfel că există pacienți care la 30 ani deja suferă de această afecțiune iar la polul opus, există pacienți la care debutul este după 50 de ani. În ambele cazuri, blefarochalazisul se accentuează odată cu înaintarea în vârstă. În cazurile avansate de dermatochalazis, pacientul își simte pleoapele grele (datorită excesului tegumentar), iar câmpul său vizual este diminuat în partea de sus.

De ce se fac blefaroplastii la pacienții cu pleoape căzute

CSÎD: Ce este blefaroplastia? 

Dr. Alice Munteanu Petre: Blefaroplastia este una dintre intervențiile cele mai comune în chirurgia pleoapelor, în special în rândul femeilor, dar și al bărbaților. Scopul acesteia îl reprezintă îndepărtarea excesului de piele, mușchi și/sau grăsime de la nivelul pleoapelor, pentru a reda pacientului aspectul plăcut și funcționalitatea pleoapelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân