Din dragoste pentru fiice: cum le ajutam sa fie mai frumoase chiar de la pubertate

Haine, coafuri, gadget-uri, petreceri, prieteni, vacante... Adolescentele isi schimba in fiecare zi preferintele, convingerile, complexele. Ce ne ramane de facut noua, parintilor din intreaga lume? Apropierea, sustinerea, incercarea de a empatiza.
  • Publicat:
Din dragoste pentru fiice: cum le ajutam sa fie mai frumoase chiar de la pubertate
Din dragoste pentru fiice: cum le ajutam sa fie mai frumoase chiar de la pubertate

Haine, coafuri, gadget-uri, petreceri, prieteni, vacante… Adolescentele isi schimba in fiecare zi preferintele, convingerile, complexele. Ce ne ramane de facut noua, parintilor din intreaga lume? Apropierea, sustinerea, incercarea de a empatiza.

Ceea ce isi doreste in primul rand o adolescenta este cresterea increderii de sine si confirmari ale valorii. Acest lucru il realizeaza prin performantele intelectuale si scolare si prin dobandirea unui maximum de frumusete, iar aici intra in actiune moda momentului si gusturile. Haideti sa vedem ce sfaturi putem sa ii dam fetitei noastre adolescente si cum putem sa ii inoculam de pe acum obiceiuri ce o pot ajuta toata viata sa-si pastreze sanatatea si frumusetea.

Interzis la cosmeticele mamei

O fetita cu tenul gras sau tendinta de a face foliculita sau acnee trebuie neaparat dusa la un medic dermatolog, chiar daca problemele nu sunt grave. Aceasta pentru a primi cele mai bune sfaturi cu privire la produsele dermatologice sau dermatocosmetice pe care va trebui sa le utilizeze si pentru stabilirea ritualului propriu de ingrijire.

Fetele nu trebuie sa foloseasca pentru hidratarea sau nutritia tenului cremele mamei! In plus, exista anumite alimente pentru frumusetea pielii pe care fetele ar trebui sa le consume de mici, cum ar fi cele bogate in vitamina A – morcovii, dovleacul, piersicile, caisele; vitamina E – portocalele, alunele, spanacul; vitamina C – broccoli, frunze verzi, salata, pepene galben, ardei rosu, fructe exotice.

Acizii grasi Omega 3 hranesc pielea si parul si le intretin sanatatea prin efectul puternic antiinflamator. In plus, confera stralucire prin combaterea efectelor uscaciunii. Cele mai bogate surse naturale sunt pestii – somonul, sardinele, macroul.

Ingrijirea parului

Pana cand le vin primele idei cu privire la schimbarea culorii parului, ar trebui sa ne obisnuim copilele ca un par frumos inseamna un par sanatos, hidratat, ingrijit.

Chiar daca scalpul fetitelor secreta mai putin sebum, el trebuie spalat la 3-4 zile, pentru a institui un obicei bun pentru mai tarziu, in adolescenta si la maturitate. Pentru o descurcare mai rapida si nedureroasa, se poate aplica balsam pe varfuri.

O data la 3 luni, parul trebuie ajutat sa se reinnoiasca prin taierea varfurilor. La adolescentele cu leziuni acneice si foliculita premenstruala, bretonul trebuie evitat intrucat intretine hipersecretia de sebum si poate contribui la suprainfectarea leziunilor.
 

Prima epilare

Sunt multe copile care isi pun problema epilarii, fie pentru ca vad la mama, fie pentru ca se isca discutii la scoala. Epilarea prin smulgere, singura metoda ieftina si eficienta pentru rarirea parului, este dureroasa si nu se recomanda fetitelor. Mai degraba, decolorarea cu produse cosmetice delicate ar putea fi o solutie.

Epilarea cu lumina intens pulsata poate fi aplicata pentru efecte extrem de durabile, insa este foarte costisitoare. In schimb, reprezinta o optiune mai buna in cazul hirsutismului (parul in exces de la nivelul fetei).

Citeste si: Primele lectii de ingrijire pentru fiica ta

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân