Motivul pentru care NU E BINE să îți piepteni părul când e ud

Părul se poate rupe foarte ușor pe lungime dacă îl piepteni la scurt timp după ce îl speli.
  • Publicat:
Motivul pentru care NU E BINE să îți piepteni părul când e ud
Sursa foto: Shutterstock

Pieptănarea părului imediat după spălarea acestuia este contraindicată, deoarece favorizează ruperea cu ușurință a firelor pe lungime. În schimb, e indicat să ne pieptănăm părul la distanță de aproximativ o oră de la momentul spălării, cu ajutorul unui pieptene cu dinți rari. 

Pentru persoanele care au părul creț, pieptănarea se poate face mai repede după spălare, pentru că firul este mai gros și mai rezistent.

Iată cum arată rutina corectă de îngrijire a părului:

Perierea părului 

Periază-ți părul înainte de a-l șampona, pentru a descurca firele de păr și a le pregăti pentru îngrijirea ulterioară.

Folosirea unui șampon potrivit

Este foarte important să folosești un șampon potrivit tipului tău de păr, cu ingrediente cât mai naturale și, de preferat, fără parfumuri puternice.

Atenție! Cu cât un șampon face mai multă spumă, cu atât este mai agresiv pentru păr. Nu folosi două tipuri de șampoane – al doilea sensibilizează inutil scalpul și duce la „electrizarea” părului.

După șamponare, clătește bine părul și stoarce-l ușor pentru a-l pregăti de aplicarea balsamului.

Aplicarea balsamului de păr

Balsamul de păr se aplică doar pe lungimea firului de păr, începând din zona obrajilor, nu și la rădăcini. Acesta trebuie lăsat să acționeze 3-5 minute, după care părul se clătește din abundență cu apă.

Clătirea părului

Trebuie să acorzi clătirii părului cât mai mult timp posibil, pentru a elimina toate urmele de balsam. În cazul în care neglijezi această etapă, părul tău va fi mai vulnerabil în fața poluării, devine tern și se murdărește mult mai repede.

Dacă ai curaj, încheie procesul de clătire cu apă rece. Îți va face părul mai neted, mai strălucitor și mai puternic. În plus, pentru părul gras, apa rece previne dilatarea glandelor sebacee și excesul de sebum.

Uscarea părului

Părul poate fi lăsat să se usuce natural, după ce l-ai tamponat ușor cu un prosop moale, sau poți folosi uscătorul de păr cu aer cald. Dar atenție! Foehnul trebuie ținut la distanță de păr și niciodată nu trebuie setat pe o temperatură foarte ridicată, altfel riști să te confrunți cu o podoabă capilară lipsită de strălucire.

Pieptănarea părului

Pentru a-ți descurca firele de păr, așteaptă măcar o oră după spălarea acestuia și optează pentru un pieptene de bambus cu dinții rari. Evită pieptenii metalici deoarece rup firele de păr și zgârie pielea capului. Nici cei de plastic nu sunt tocmai indicați, pentru că duc la apariția vârfurilor despicate și conferă un aspect electrizat părului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân