Metode prin care poți scăpa de ridurile din jurul ochilor

  • Publicat:
Metode prin care poți scăpa de ridurile din jurul ochilor
Sursa foto: shutterstock

Apariția ridurilor este firească, mai devreme sau mai târziu. În anumite culturi ele sunt privite în mod pozitiv, fiind un simbol al autenticității și naturaleții, însă ridurile accentuate nu sunt deloc dezirabile din niciun punct de vedere.

Odată cu apropierea de 30 de ani, procesul natural de îmbătrânire începe să modifice capacitatea pielii de a se regenera, fenomen care favorizează și face loc pentru apariția ridurilor.

Primele riduri apar în jurul gurii, ochilor și la nivelul frunții și sunt, de fapt, riduri de expresie, însă fără o îngrijire corespunzătoare, se pot transforma în cute adânci. Astăzi vom vorbi de cele din jurul ochilor. Iată câteva sfaturi pentru a le preveni sau trata apariția acestora.

Tratamentele locale

Crema de ochi este obligatorie, încă de la 20 de ani. Iar ea trebuie să conține fie vitamina C, fie retinol, fie acid hialuronic. Să le luăm pe rând.

Vitamina C îți protejează pielea împotriva deteriorării și estompează urmele lăsate de acnee, dacă acestea există. Cu ajutorul unei creme/unui ser cu vitamina C, previi liniile fine stimulând producția de colagen.

Retinolul este singurul ingredient care crește producția de colagen și nu numai. Petele închise la culoare, ridurile, cicatricile și acneea se vor diminua și acestea dacă folosiți retinol.

Acidul hialuronic acționează eficient, este un ingredient blând cu pielea ta, ultra-hidratant. Singurul minus este că acționează pe termen scurt.

Botoxul

Botoxul ajută la paralizarea temperara a mușchilor, ceea ce face că ridurile și liniile fine să se estompeze și să dispară. Este foarte eficient atâta vreme cât mergi la recomandarea unui dermatolog.

Microneedling-ul

Microneedling-ul este o procedura ce presupune folosirea unui aparat care se mișcă pe piele, în zonele cu probleme, având un roller cu multe ace ce acționează simultan.

Printre cele mai importante, se numără și faptul că rupe colagenul gros care poate cauza pustule.

Laserul

Laserul este o procedură prin care ridurile pot fi eliminate eficient. Cu ajutorul laserului, se pot elimina până și cele mai pronunțate riduri și imperfecțiuni de la nivelul pielii.

Citește și: Ce trebuie să știi despre riduri, pe scurt: tipuri, tratamente și prevenire

Sursa: Healthline

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân