Cum (și de ce) să nu uiți de ritualul de frumusețe chiar dacă ești mamă

Chiar dacă pentru mame cel mai important este să aibă copii sănătoși și fericiți, neglijarea propriei persoane poate avea efecte negative asupra stimei de sine. Un ritual rapid de îngrijire face minuni pentru starea de bine.
  • Publicat:
Cum (și de ce) să nu uiți de ritualul de frumusețe chiar dacă ești mamă
Cum (și de ce) să nu uiți de ritualul de frumusețe chiar dacă ești mamă

Pentru mamele din întreaga lume nu se mai aplică criteriile de frumusețe clasice din reviste de modă de exemplu, pentru că mamele din toată lumea sunt frumoase prin ele însele. Ridurile de la griji sau hohote de râs sincere alături de familie și cearcănele de la nopțile albe în care au fost gardienii copilului bolnav le dau o strălucire aparte.

 

Pielea brăzdată a mâinilor care lucrează pământul pentru a hrăni cu roadele sale copiii este cea mai delicată din lume. Iar pentru copiii lor mamele sunt centrul universului și sunt adesea și zânele frumoase și prințesele cu inima bună din povești. Și cum toate acesta fiecare femeie simte nevoia și are nevoia să se îngrijească. Pe lângă viața de mamă, fiecare are și rolul de femeie, profesionist, soție, fiică etc.

Asta în teorie, pentru că odată cu apariția copiilor, multe femei se simt pur și simplu copleșite. Iar nevoile strigente ale copiilor, cerințele de la job, activitățile casnice, gătitul, spălat, curățat, călcat, îmbolnăviri, nu se mai lasă deloc timp pentru ele însele.

Cum să îți pui frumusețea în valoare când ai copii?

Sau mai bine zis cum să nu te uiți pe tine ca femeie după ce ai devenit mamă? Sau poate și mai potrivit ar fi cum să nu te lași pe ultimul loc chiar dacă ai copiii? Cu un plan bine pus la punct, dar și câteva produse de îngrijire și cosmetice plasate în locuri strategice (lângă periuța și pasta de dinți, de exemplu) nu este imposibil.

O cremă hidratantă cu factor SPF este de mare ajutor. Cel mai probabil, mai ales în pandemie, un fond de ten nu este cel mai indicat din cauza purtării măștii, dar pentru ocazii speciale este bine să aveți la îndemână și un fond de ten rezistent la transfer.

Un mascara rezistent la apă – o soluție magică și rapidă pentru a da amploare genelor. Rezistent la apă este ideal atunci când purtați mască medicală multe ore.

Un ruj rezistent la transfer, într-o nuanță care vi se potrivește.

Pentru mâini o cremă grasă este ideală mai ales în sezonul rece, dar și în această perioadă a pandemiei când spălatul pe mâini și dezinfectarea sunt efectuate foarte des.

Pentru corp, imediat după duș poate un ulei hidratant este cea mai bună opțiune. Puteți alege unul cu un parfum discret (lămâie, lemon grass, ceai verde etc).

Pentru păr, pe lângă un șampon și un balsam bune, o cremă colorantă pentru păr care se aplică ușor acasă (dacă aveți nevoie), sunt de ajutor.

Mamele trebuie să aibă grijă și de forma lor fizică

Să alergi după copii, să faci curățenie, să cari cumpărăturile nu este suficient ca să te menții într-o formă fizică bună. Câteva minute (chiar și 10) acordate unor exerciții simple de Pilates sau asane yoga au un maxim efect asupra mușchilor, oaselor și asupra stării de spirit. Ideal este să aveți o salteluță de yoga la îndemână. Implicați și copilul, evident.

Important este să nu renunțați!

Pe termen lung, mama trebuie să fie sănătoasă, fericită și să aibă succes și la job, dar să se simtă norocoasă și în relația cu partenerul. Câteva minute acordate zilnic propriei îngrijiri fac diferența pe termen lung. Chiar dacă nu vă iese de fiecare dată planul ca la carte, nu abandonați ideea. Mâine este o altă zi, o nouă șansă să vă acordați câteva minute pentru a vă pune frumusețea în valoare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Mituri despre sprâncene
Mituri despre sprâncene
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân