Diana Lefter: ”Într-o familie din care mama dispare vom regăsi foarte multe probleme de ordin emoțional” 

De ce este ideal ca un copil să crească alături de mamă și de tată?
  • Publicat:
Diana Lefter: ”Într-o familie din care mama dispare vom regăsi foarte multe probleme de ordin emoțional” 
Diana Lefter, specialist în educație

În zilele noastre, în societăți aflate în continuă mișcare, unul dintre adevărurile necombătute este că unui copil îi este cel mai bine să crească alături de mamă și tată. Nu vorbim despre cazurile excepționale sau părinți denaturați. Însă, rata divorțurilor este în creștere în general, iar unele persoane nu se mai gândesc la căsătorie sau la relații pe termen lung. Dar în unele cazuri, copiii există.

Mame singure, tați singuri luptă zi de zi să creeze un mediu propice și armonios dezvoltării, educației și creșterii copilului. Eforturile acestora sunt de aplaudat. Însă, conform specialiștilor, aceștia trebuie să știe că pot înlocui rolul celuilalt părinte doar până la un punct. Diana Lefter, specialist în educație explică.

 

CSÎD: De ce doar tatăl nu poate ține locul ambilor părinți?

Diana Lefter: Într-o familie din care mama dispare sau în care nu a existat niciodată cu siguranță, vom regăsi foarte multe probleme de ordin emoțional. Tatăl oricât s-ar strădui să suplinească lipsa mamei nu poate face mai mult decât este construit genetic să facă, cel puțin asta este părerea mea.

CSÎD: Există oare și excepții?

Diana Lefter: Am urmărit câteva studii care demonstrau ca în relațiile de tip homosexual tații dezvoltă aceleași reacții chimice în organism, pe care le dezvoltă și o mamă în preajma copilului mic. Așadar, poate în viitor prin multă practică și exercițiu tații vor putea înlocui cu totul prezența mamei dar în acest moment nu cred că societatea masculină e pregătită să preia cu totul responsabilitățile materne.

Mama singură – poate ea să țină și locul tatălui pe termen lung?

CSÎD: De ce doar mama nu poate ține locul ambilor părinți?

Diana Lefter: Mama este energie creatoare, este grija pentru tot ce o înconjoară, este echilibru și liniștire sufletească, este iubire și acceptare necondiționate. Toate astea trebuie protejate și susținute de energia constructivă, pragmatică, logică și pusă pe acțiune a bărbatului.

Fiecare părinte are rolul său bine definit în creșterea unui copil

CSÎD: Ce se întâmplă când o mamă pierde partenerul, tatăl copilului – din diverse motive- și devine mamă singură?

Diana Lefter: Fără partenerul său o mamă va trebui să-și modifice structura și sa preia din responsabilitățile paterne, ceea ce o va face să nu-i îndeplinească rolul la modul ideal.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Testul de ovulație depistează sarcina?
Testul de ovulație depistează sarcina?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân