Yoga restaurativa, un stil ideal pentru gravide

Yoga restaurativa este un tip de yoga care poate fi practicat chiar și de femeile însărcinate. Iată ce alte beneficii mai are pentru minte și corp.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Yoga restaurativa, un stil ideal pentru gravide
Yoga restaurativa, un stil ideal pentru gravide

Yoga restaurativa este un stil de yoga care încurajează relaxarea fizică, mentală și emoțională. Apropaită pentru orice nivel, yoga restaurativa se practică în liniște și se concentrează pe respirația adâncă, menținerea pozițiilor pentru cât mai mult timp și pe stabilitate. Spre deosebire de alte stiluri, poți menține o poziție de yoga pentru cinci minute sau chiar mai mult.

Ce este yoga restaurativa?

Delicat, sprijin, terapeutic sunt doar câteva cuvinte care descriu perfect acest stil de yoga. La bază, yoga restaurativa este o practică de vindecare pasivă. Acest stil este cunoscut pentru capacitatea de a activa sistemul nervos. Mai exact, organismul de odihnește și reușește să digere. Așa cum numele sugerează, acest stil ajută la restaurarea funcțiilor sistemului nervos, prin care organismul se odihnește, se vindecă și își regăsește echilibrul.

Pentru că oferi mai mult timp pozițiilor, posturilor și respirațiilor adânci, yoga restaurativa ajută la relaxare. Astfel, acest răspuns încetinește respirația, reduce tensiunea arterială și produce sentimentul de calm.

Care sunt beneficiile acestui stil de yoga?

Beneficiile acestui stil de yoga sunt similare multor alte beneficii pe care orice formă de yoga le oferă. Însă, cele sprijinite de oamenii de știință sunt:

  • Relaxarea minții și corpului. Yoga este asociată reducerii stresului și anxietății, dar și scăderii nivelului de cortizol, hormonul de stres.
  • Îmbunătățește dispoziția. Yoga promovează relaxarea și respirația adâncă, potrivit cărora se reduc simptomele de depresie.
  • Reduce durerile cronice. Cercetările arată că yoga reduce durerile asociate durerilor de cap sau spate sau chiar cele provocate de osteoartrită.
  • Îmbunătățește somnul. Studiile arată că dacă adaugi yoga în rutina zilnică poți îmbunătăți calitatea somnului.
  • Se poate practica pe timpul sarcinii. Yoga restaurativa este ușor de modificat și sigur de practicat pe timpul sarcinii. Colegiul American de Obstretică și Ginecologie sugerează că este cel mai bun mod de a face exerciții pe timpul sarcinii.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”