B&B Talk: totul despre beneficiile yoga VIDEO

Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste "Ce se întâmplă, doctore?", trec în revistă avantajele practicării yoga şi beneficiile programelor de yoga disponibile on line.

Suntem Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”, pasionate de viaţă sănătoasă, la curent cu trenduri, studii, sfaturi de tot felul, intrigate de controverse, hotărâte să le dezbatem într-o manieră relaxată. Explorăm argumente pro şi contra, decise să facem, pe cât posibil, lumină în tot acest ocean de informaţii despre sănătate, diete, sport şi frumuseţe.

Subiectul din această emisiune este unul cu totul special: vorbim despre yoga şi beneficiile practicilor yoga pentru corp şi suflet. În primul rând, exerciţiile fizice din yoga, asanele sau posturile, au multiple beneficii pentru sănătate. Practicarea regulată a posturilor din yoga îmbunătăţeşte flexibilitatea, tonusul muscular, contribuie la pierderea în greutate, la accelerarea metabolismului şi la funcţionarea corectă a aparatului cardiovascular.

În plus, yoga este blândă cu sistemul articular, ceea ce transformă sesiunile de antrenament în opţiuni bune pentru mişcare la orice vârstă. De asemenea, la ora actuală, mulţi sportivi de performanţă combină antrenamentele cu sesiuni de yoga, pentru rezultate sporite.

Yoga a devenit şi mai populară în timpul pandemiei cu ajutorul antrenorilor care au oferit antrenamente online şi programe disponibile pe youtube. De altfel, a crescut spectaculos şi notorietatea unor antrenori precum Adriene, o tânără antrenoare din Texas ale cărei sesiuni de yoga targetează diverse categorii de practicanţi, de la începători pânâ la avansaţi sau de la persoane cu probleme de postură până la cele care vor să slăbească.

Yoga este inclusă şi în programul celor care vor să-şi îmbunătăţească viaţa şi calitatea acesteia prin sesiuni de mindfulness, pentru că oferă reguli de respiraţie corectă, dar şi de relaxare profundă, toate benefice pentru sănătate.

Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”, dezbat câteva dintre aspectele care vizează yoga, toate ducând către aceeaşi concluzie: yoga face bine şi niciodată nu e târziu să ne apucăm de aceste practici cu tradiţie de mii de ani.