B&B Talk: totul despre beneficiile yoga VIDEO

Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste "Ce se întâmplă, doctore?", trec în revistă avantajele practicării yoga şi beneficiile programelor de yoga disponibile on line.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Suntem Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”, pasionate de viaţă sănătoasă, la curent cu trenduri, studii, sfaturi de tot felul, intrigate de controverse, hotărâte să le dezbatem într-o manieră relaxată. Explorăm argumente pro şi contra, decise să facem, pe cât posibil, lumină în tot acest ocean de informaţii despre sănătate, diete, sport şi frumuseţe.

Subiectul din această emisiune este unul cu totul special: vorbim despre yoga şi beneficiile practicilor yoga pentru corp şi suflet. În primul rând, exerciţiile fizice din yoga, asanele sau posturile, au multiple beneficii pentru sănătate. Practicarea regulată a posturilor din yoga îmbunătăţeşte flexibilitatea, tonusul muscular, contribuie la pierderea în greutate, la accelerarea metabolismului şi la funcţionarea corectă a aparatului cardiovascular.

În plus, yoga este blândă cu sistemul articular, ceea ce transformă sesiunile de antrenament în opţiuni bune pentru mişcare la orice vârstă. De asemenea, la ora actuală, mulţi sportivi de performanţă combină antrenamentele cu sesiuni de yoga, pentru rezultate sporite.

Yoga a devenit şi mai populară în timpul pandemiei cu ajutorul antrenorilor care au oferit antrenamente online şi programe disponibile pe youtube. De altfel, a crescut spectaculos şi notorietatea unor antrenori precum Adriene, o tânără antrenoare din Texas ale cărei sesiuni de yoga targetează diverse categorii de practicanţi, de la începători pânâ la avansaţi sau de la persoane cu probleme de postură până la cele care vor să slăbească.

Yoga este inclusă şi în programul celor care vor să-şi îmbunătăţească viaţa şi calitatea acesteia prin sesiuni de mindfulness, pentru că oferă reguli de respiraţie corectă, dar şi de relaxare profundă, toate benefice pentru sănătate.

Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”, dezbat câteva dintre aspectele care vizează yoga, toate ducând către aceeaşi concluzie: yoga face bine şi niciodată nu e târziu să ne apucăm de aceste practici cu tradiţie de mii de ani.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu
Redactor-şef - Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Bianca Poptean
Psiholog - Bianca Poptean
Sunt peste 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd ... citește mai mult
Raluca Neagu
Psiholog - Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”. citește mai mult