Cum să-ți întărești unghiile acasă

Oricare ar fi motivul pentru care unghiile tale sunt fragile și se rup repede, ar trebui să încerci aceste trucurii pentru a le reda sănătatea.
  • Publicat:
Cum să-ți întărești unghiile acasă
Cum să-ți întărești unghiile acasă

Nu întotdeauna avem timp să ajungem la programarea de la salon pentru a ne pune la punct manichiura. Dar atunci când vrem să avem unghiile lungi, ca ele să se mențină cât mai mult timp fără să se rupă, trebuie să fie și tari. Și cum putem face asta? Ei bine, există câteva trucuri care te pot ajuta să observi schimbări vizibile.

Aplicarea permanentă a ojelor pe suprafața unghiei, dispoziția genetică, prezența bolilor, deshidratarea, efectele adverse ale medicamentației, malnutriția, toate acestea pot reprezenta factori de risc pentru unghiile moi și deteriorate. Oricare ar fi motivul pentru care unghiile tale sunt fragile și se rup repede, ar trebui să încerci aceste trucuri pentru a le reda sănătatea de care au nevoie.

Cum să-ți întărești unghiile?

Uleiul de cuticule

Nu uita că dacă-ți dorești unghii sănătoase și puternice, cel mai important lucru este să începi cu sănătatea cuticulelor, iar aplicarea cu regularitate a unui ulei de cuticule te va ajuta în acest sens. În primul rând, dacă masezi zona, vei hidrata intens pielea din jurul unghiei și astfel și rădăcina ei. Poți încerca formule care conțin ulei de jojoba ca ingredient principal, deoarece are molecule destul de mici capabile să penetreze patul unghial. O altă variantă ar fi ueiul de migdale, care nu numai că hidratează, dar și întărește unghiile.

Înmoaie unghiile într-un amestec făcut acasă

De două sau de trei ori pe săptămână poți încerca să-ți înmoi unghiile într-un amestec de două ingrediente. Este vorba de sucul de lămâie, care ajută la întărirea unghiei și oferirea de luminozitate datorită conținutului de vitamina C și uleiul de măsline, care ajută la hidratarea pielii și unghiilor. Elimină orice produs aplicat pe unghii, pune într-un bol sucul de la o jumătate de lămâie și o lingură de ulei de măsline, adaugă-le timp de 30 de secunde la cuptorul cu microunde până se încălzesc, iar apoi ține unghiile la înmuiat timp de 5-10 minute. Masează excesul de ulei pe unghii și pune o pereche de mănuși din bumbac și lasă amestecul să acționeze peste noapte.

Fă o vizită medicului

Vitaminele și mineralele sunt cruciale în dezoltarea unei unghii sănătoate. Pentru că trăim într-un lume în care totul este pe repede-nainte, este foarte greu să consumăm alimentele potrivite în fiecare zi. Tocmai de aceea sunt recomandate suplimentele orale. Medicul îți va spune exact ce ai nevoie în urma unor analize.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân