Pielea din zona gâtului: cum o îngrijim pentru a evita apariția ridurilor

Iată câteva aspecte de care să ții cont atunci când vine vorba de cum să-ți îngrijești pielea din zona gâtului, pentru a stopa efectele îmbătrânirii.
  • Publicat:
Pielea din zona gâtului: cum o îngrijim pentru a evita apariția ridurilor
Pielea din zona gâtului: cum o îngrijim pentru a evita apariția ridurilor

Odată cu trecerea anilor, pielea din zona gâtului are de suferit. Da, ridurile apar și acolo, iar de acele cute neplăcute nu scapă nimeni. În schimb, din fericire, putem amâna puțin procesul de îmbătrânire a gâtului, iar aplicarea cremelor și serumurilor este un prim pas important.

Cum să îngrijești pielea din zona gâtului, acasă?

Pielea gâtului este mult mai subțire față de orice altă zonă a corpului (exceptând zona ochilor și mâini) și nu are foliculi de păr sau glande uleioase, ceea ce o face să fie predispusă la deshidratare. Nu neglija această zonă și, așa cum îți îngrijești tenul, la fel de bine poți avea grijă și de gâtul tău și decolteu. Ai nevoie de ingrediente care să prioritizeze producția de colagen și un ingredient antiaging, precum retinolul, care se aplică seara. Pe lângă asta, nu sări niciodată peste protecția solară. Așa cum bine știm, principala cauză a îmbătrânirii este expunerea la soare.

Folosește o loțiune pentru îngrijirea corpului, indiferent de brand. Important este ca acest produs să facă parte din rutina ta de îngrijire. Nu uita să investeși în device-uri pentru îngrijirea pielii, deoarece acestea pot ajuta la absorbția rapidă a ingredientelor și promovarea circulației sangvine. Ai nevoie de o tehnologie care să stimuleze musculatura, să ajute la drenajul limfatic și să întărească structura pielii.

Exerciții pentru menținerea aspectului întinerit

Ideală este masarea delicată a pielii din jurul gâtului, un roller sau orice alt produs care duce la stimularea sângelui, ajută la eliminarea substanțelor toxice și livrarea oxigenului în piele. De asemenea, acestea ajută la eliminarea tensiunii musculare care poate provoca apariția ridurilor din jurul gâtului. Aplică un ulei de față și folosește un intrument de masaj în zonele predispuse la riduri. Repetă procesul în fiecare zi, timp de câteva minute și privește aceste exerciții exact ca mersul la sală. Cu cât ești mai consistentă, cu atât rezultatele vor fi mai vizibile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân