Celulita: cum scăpăm de ea într-un timp scurt?

Flavia Manole, nutriţionist-dietetician, îţi spune ce ar trebui să faci ca să ameliorezi efectul „cojii de portocală”!
  • Publicat:
Celulita: cum scăpăm de ea într-un timp scurt?

Odată cu sosirea anotimpului călduros ne dorim cu toţii să arătăm cât mai bine, însă pentru acest lucru trebuie să “muncim”puţin.

Dacă nu am urmat o alimentaţie sănătoasă până acum, dacă nu am făcut sport şi ne-am neglijat din diferite motive, pentru a avea un corp de invidiat trebuie să facem câteva sacrificii.

Majoritatea femeilor se confruntă cu bine cunoscută celulita, care oferă un aspect destul de inestetic asupra pielii, iar pentru a reduce vizibilitatea acesteia apelează la tot felul “trucuri”, mai mult sau mai puţin eficiente.

Flavia Manole, nutriţionist-dietetician, îţi spune ce ar trebui să faci ca să ameliorezi efectul „cojii de portocală”!

Celulita este definită că fiind o stare inflamatorie a ţesutului celular, care poate fi generalizată sau localizată. Ea este consecinţa unor numeroşi factori, printre care cei mai cunoscuţi sunt: alimentaţia dezechilibrată, lipsa activităţii fizice, urmarea a numeroase diete pentru slăbit, tulburări hormonale, fumatul, stresul, consum ridicat de alcool, constipaţia, moştenirea genetică, dar nu în ultimul rând supraponderea.

Aşadar, dacă va gândiţi să găsiţi o cale mai uşoară şi mai “scurtă”de a elimina celulita, apelând la diverse tratamente, crème minune care par să rezolve această problema, trebuie să va spun că nu o să aveţi rezultatul dorit.

Toate cele enumerate mai sus vor ajută într-o anumită măsură, însă doar dacă va veţi schimbă stilul de viaţă, veţi urmă o alimentaţie adecvată şi veţi face efort fizic.

Ce trebuie să facem să reducem apariţia acesteia?

Este obligatoriu să creştem consumul de fructe şi legume proaspete de sezon, să ne hidratăm, să combatem constipaţia, să fim activi din punct de vedere fizic.

Nu uitaţi nici de câteva reguli de bază:

  • încercaţi să urmaţi o dietă uşor hipocalorică, dar echilibrată din punct de vedere nutritional;
  • nu săriţi peste micul dejun;
  • nu consumaţi băuturi dulci, sucuri, alcool, cocktail-uri;
  • odihniţi-va corespunzător (7-8 ore/noapte);
  • limitaţi la minimum alimentele prăjite şi dulciurile rafinate;
  • urmăriţi să aveţi un orar de masă regulat.

În concluzie adoptaţi un stil de viaţă sănătos, activ pentru tot restul vieţii, nu doar pe o perioada determinată de timp!

De asemenea, balonarea şi discomfortul gastric ne pun piedici când vine vorba de expunerea unui “abdomen plat” la soare, însă ce trebuie să ştiţi, este că regulile de baza enumerate mai sus va pot ajută de asemenea să reduceţi această senzaţie neplăcută. 

Astfel, evitând constipaţia (prin consumul de fructe, legume, cereale integrale), consumând alimente sănătoase, la un interval orar bine stabilit alături de o hidratare optimă şi exerciţiul fizic, veţi beneficia de un tranzit intestinal regulat, eliminând starea neplăcută de balonare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dietă pentru păr şi unghii frumoase!
Dietă pentru păr şi unghii frumoase!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”