Celulita

Celulita este una dintre provocarile permanente ale esteticienilor din intreaga lume. Aceasta pentru ca zilnic tinerele care trec pragul cabinetelor de tratamente corporale vor solutii care sa elimine rapid aspectul de coaja de portocala al pielii. Lumea
  • Publicat:
Celulita
Celulita

Dezbatem din nou un subiect arzator pentru femei: celulita. Atenteaza la frumusetea noastra si nu dispare decat dupa eforturi mari. Celebritatile au si ele de luptat cu celulita. Britney Spears sau Cristina Aguilera, desi foarte tinere, nu scapa de coaja de portocala de pe coapse, in ciuda averilor cheltuite pe tratamente corporale. Adevarul este ca suntem foarte sedentare! Stam ore bune la birou si suntem fani ai junk food-ului.

Daca la toate acestea se adauga micidezechilibre hormonale sau mostenirea genetica, nu trebuie sa ne miram atunci cand oglinda ne arata crudul adevar: avem celulita. Dermatologii o incrimineaza drept sursa multor complexe pe care le au tinerele fete foarte devreme. Moda obliga, este un lucru cert! Daca la numarul de kilograme, lucrurile sunt discutabile si astazi, siluetele silfide au fost inlocuite de forme generoase, la capitolul piele impecabila nu exista nici un dubiu: celulita nu va fi niciodata trendy! S-o abordam fara menajamente!

1 Orice procedura corporala incepe cu evaluarea starii de sanatate a pielii. Daca este uscata si are celulita in zona coapselor si soldurilor, esteticienii recomanda tratamente imediate. Nu inainte insa de a fotografia zonele cu probleme. „Fotografiem pacientele din doua motive. Primul motiv este acela ca, atunci cand o persoana se vede in poza, considera ca si-a justificat cheltuiala si eforturile facute. In clipa in care femeile vad ca au avut rezultate si ca eforturile lor au fost rasplatite, motivatia creste si vor continua aceste tratamente si se vor stradui sa mentina rezultatele”, este de parere Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Miko Beauty Center.

2 In topul tratamentelor anticelulitice conduce detasat mezoterapia, injectarea pielii cu un cockteil de ingrediente speciale. Injectarea unor componente placentare, nucleoproteine, oligoelemente si vitamine este cel mai eficient tratament anticelulitic. „Pacienta beneficiaza de patru principii active. Primul este un lipolitic, care distruge paniculul adipos de la nivelul dorit, astfel incat grasimea sa nu se mai poata expansiona. Al doilea este un drenant, care duce fluidele din spatiul interstitial si restabileste microcirculatia. Al treilea este reprezentat de un pachet enzimatic, care topeste seturile de colagen care tractioneaza pielea, dandu-i aspectul inestetic de coaja de portocala. Al patrulea principiu activ reda fermitatea pielii care se va adapta noilor dimensiuni.” Astfel descrie tratamentul medicul Viviana Iordache. Un tratament complet include cel putin sase sedinte de injectare care se fac fiecare la interval de doua saptamani. In cazurile in care celulita a fost neglijata multa vreme, dermatologii pot prelungi terapia cu sedinte lunare de injectare.

3 Masajul endermologic se bazeaza pe unul dintre cele mai sanatoase principii pentru piele si musculatura: vacuumul. Functioneaza foarte bine pe zonele cu probleme: coapse, solduri, talie. Aparatul cu role speciale aspira si impinge pielea si musculatura, realizand o crestere spectaculoasa a circulatiei limfatice si sanguine. Masajul puternic mobilizeaza lichidele stagnante si stimuleaza eliminarea toxinelor. Este nevoie de minimum zece sedinte de terapie pentru ca scaderea in centimetri sa se observe, cu o frecventa de doua sedinte saptamanale.

Tips-uri anticelulitice
Rezultatele tratamentelor trebuie mentinute cu sedinte lunare de intretinere. In plus, sportul si dieta sunt obligatorii pentru a opri pe cat posibil revenirea celulitei. In topul exercitiilor fizice conduc detasat cele de aquagym. Masajul apei combinat cu efortul dreneaza lichidele, stimuleaza circulatia si mentine pielea catifelata. Gimnastica aerobica este pe locul doi in topul exercitiilor fizice care tin celulita extrem de inestetica departe de tegument. Consumul crescut de legume si fructe proaspete, cel de ceai verde, suplimentarea dietei cu mult ananas si masajele de intretinere cu produse pe baza de iedera si cofeina stimuleaza microcirculatia locala si impiedica reinstalarea celulitei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Vant, ploaie, ger- tenul rezista
Vant, ploaie, ger- tenul rezista
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân