Vant, ploaie, ger- tenul rezista

Dupa o vara stresanta pentru tenul nostru, urmeaza un mic repaos asigurat de vremea temperata si umeda a toamnei.
  • Publicat:
Vant, ploaie, ger- tenul rezista
Vant, ploaie, ger- tenul rezista

Dupa o vara stresanta pentru tenul nostru, urmeaza un mic repaos asigurat de vremea temperata si umeda a toamnei. Este momentul ideal de a sprijini tenul impotriva agresiunilor ce urmeaza in sezonul rece. Putem recurge la metode simple de hidratare si curatare a tenului.

Fructele si legumele sunt aliati de nadejde cand vine vorba despre frumusete si silueta. Alaturi de unele plante medicinale, vegetalele proaspete constituie o sursa foarte bogata de antioxidanti. De asemenea, ele se pot folosi cu mare succes pentru alcatuirea de masti cu efect de hranire sau exfoliere delicata. Acestea contin vitamine si enzime care contribuie la stimularea proceselor vitale ale pielii, dandu-i un aspect mai proaspat, mai tanar.

Secretul unui ten luminos al multor femei frumoase de toate varstele consta in aplicarea acestor produse naturale in scopul de a curata, hidrata sau regenera pielea. Inainte de aplicarea mastilor, se demachiaza tenul si se face o sauna faciala cu ceai de plante (musetel, albastrele etc.) Iata produsele naturale cele mai frecvent folosite:

Aloe – are efect calmant si hidratant, recomandat tuturor tenurilor. Taie un centimetru din planta, sectioneaz-o longitudinal si maseaza fata si gatul. Las-o sa actioneze 10 minute, apoi clateste fata cu apa calduta.

Banana – are efect hranitor, recomandata tenurilor uscate si devitalizate. Zdrobeste miezul unei banane si aplica-l pe fata si gat. Dupa 10 minute, clateste cu apa calduta.

Cartoful – Feliile subtiri aplicate pe ochi sunt recomandate pentru reducerea edemelor pleoapelor.

Castravetele – are efect hidratant si racoritor si albeste tenul. Recomandat tuturor tipurilor de ten. Zdrobeste miezul unui castravete, adauga o lingurita de lapte praf pentru consistenta si aplic-o pe fata si gat. Dupa 10 minute, clateste cu apa calduta.

Galbenusul – este foarte hranitor si are efect de lifting. Recomandat tenurilor uscate si mature. Amesteca galbenusul cu o lingurita de miere, aplic-o pe fata si gat. Dupa 10 minute, clateste cu apa calduta.

Iaurtul – este un emolient si exfoliant excelent, recomandat in special tenurilor grase, dar benefic si tenurilor uscate. Se adauga la 2 linguri de iaurt, o lingurita de miere, se aplica pe fata si gat. Se curata dupa 10 minute cu apa calduta.

Laptele – are efect emolient si hranitor si este un bun exfoliant datorita acidului lactic. Este recomandat tuturor tipurilor de ten. Poate fi incorporat in orice alta masca de fructe. Poti folosi si lapte praf, pe care il diluezi cu ceai de musetel pana se obtine o pasta, care se aplica pe fata si gat. Clateste cu apa calduta dupa 10 minute.

Lamaia – are efect astringent si albeste tenul. Recomandat tenurilor grase. Adauga 2-3 picaturi de lamaie in orice masca. Folosita direct pe piele poate da nastere iritatiilor. Evita expunerea la soare dupa folosirea lamaii, deoarece exista pericolul hiperpigmentarii pielii.
Piersica – are efect hidratant si hranitor. Este recomandata mai ales tenurilor uscate, obosite si mature. O piersica foarte coapta se curata de coaja si se maseaza pe fata si gat. Clateste cu apa calduta.

Ceaiurile de plante
Tot pentru hidratarea si calmarea pielii pot fi folosite si ceaiurile din plante. Nu mai e un secret pentru nimeni actiunea calmanta a ceaiului de musetel de pilda sau a ceaiului de albastrele in combaterea ochilor obositi si incercanati.

Ceaiul verde, atat de bun de baut datorita antioxidantilor ce ii contine, poate alcatui o lotiune tonica pentru fata, care trebuie folosita inainte de aplicarea cremei. Aceste ceaiuri se pot folosi sub forma de comprese aplicate direct pe piele sau peste o masca.

Uleiurile esentiale
Unele dintre cele mai utile substante destinate ingrijirii pielii, uleiurile esentiale (sau volatile) pot fi incorporate in ingrijirea zilnica a fetei. Aceste uleiuri nu se folosesc direct pe piele, ci in amestec cu un ulei cu rol de „transportor” (ulei de migdale, de exemplu). Cel mai des folosit si recomandat pentru toate tipurile de ten este uleiul de lavanda, care hidrateaza si calmeaza pielea.

Iata o alta metoda foarte simpla de pregatire a acestui ulei, valabila de altfel, pentru toate uleiurile esentiale: se pastreaza intr-o sticluta inchisa la culoare 30 ml ulei de migdale plus 10 picaturi de ulei esential (lavanda, busuioc etc.).

Uleiul de lavanda astfel pregatit, se foloseste seara si dimineata in locul cremei hidratante. Vei fi surprinsa de cat de repede intra in piele, fara a lasa nici o urma de grasime si cat de bine o catifeleaza.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Frumusetea artificiala
Frumusetea artificiala
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân