Ascunde problemele pielii de ochii curioşilor

Cicatricile, pungile de sub ochi, vergeturile, celulita, părul crescut sub piele sau acneea de pe spate sunt probleme ale pielii cu care probabil te-ai confruntat la un moment dat. Nu-ţi mai face griji, există soluţii.
  • Publicat:
Ascunde problemele pielii de ochii curioşilor

Cicatricile, cearcănele, vergeturile, celulita, părul crescut sub piele sau acneea de pe spate sunt probleme ale pielii cu care probabil te-ai confruntat la un moment dat. Nu-ţi mai face griji, există soluţii.

Cicatricile

Deşi, în timp, cicatricile se pot estompa sau chiar dispărea, încearcă să le ţii pe cele noi cât mai ferite de soare pentru că îngreunează procesul de vindecare. Cicatricile roşii pot fi aduse la culoarea pielii cu ajutorul laserurului, iar cele proeminente pot fi tratate cu injecţii cu corticosteroizi.

Pungile de sub ochi

Te confrunţi cu această problemă oricât de mult ai dormi? În primul rând mergi la medic şi verifică dacă nu e vorba despre o alergie. Dacă nu, le poţi masca cu ajutorul produselor de machiaj. În plus, foloseşte comprese reci şi creme pe bază de cofeină sau cortizon care pot contracta vasele de sânge şi, pentru moment, le pot face să fie mai puţin evidente.

Vergeturile

Acestea apar din cauza creşterilor bruşte în înălţime sau greutate, dar şi în perioada sarcinii şi pot fi estompate sau chiar eliminate, dacă nu sunt într-un stadiu avansat, cu ajutorul peelingurilor chimice, dermabraziunii şi laserului. Consultă un dermatolog pentru a lua cea mai bună hotărâre.

Părul crescut sub piele

Poţi  preveni creşterea părului sub piele prin curăţarea zilnică şi exfolierea, de două-trei ori pe săptămână, ca rutină a sănătăţii pielii. Clăteşte cu apă rece şi floseşte un tonic astringent, blând.

Acneea de pe spate

Total inestetica, mai ales dacă vrei să porţi o rochie cu spatele gol, „acneea de pe spate poate fi tratată local cu produse pe bază de benzoil peroxid şi acid salicilic“, spune dermatologul Jami Miller, Vanderbilt University. Pe lângă curăţarea feţei cu produse dedicate tenului acneic, nu uita de exfoliere. Dacă nu trece, ar fi bine să vezi un dermatolog.

Celulita

Alimentaţia nesănătoasă, lipsa exerciţiilor fizice şi moştenirea genetică sunt factori care pot duce la apariţia celulitei. O poţi estompa cu ajutorul cremelor pe bază de cofeină, sportului, tratamentelor specifice la saloanele de întreţinere şi o alimentaţie bazată pe fructe şi legume. De asemenea, nu uita de cei doi litri de apă pe zi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”