Bărbaţii au început să fie la fel de preocupaţi ca şi femeile în a se menţine tineri

În ultimii ani statisticile Societăţilor de Chirurgie Plastică din America şi Europa demonstrează faptul că procedure precum liposucţia, blefaroplastia, liftingul facial sau injecţiile cu acid hialuronic şi botox sunt în clasamentul celor mai cerute operaţii de către bărbaţi.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Bărbaţii au început să fie la fel de preocupaţi ca şi femeile în a se menţine tineri

În ultimii ani statisticile Societăţilor de Chirurgie Plastică din America şi Europa demonstrează faptul că proceduri precum liposucţia, blefaroplastia, liftingul facial sau injecţiile cu acid hialuronic şi botox sunt în clasamentul celor mai cerute operaţii de către bărbaţi.

Dacă până acum zicala “tinereţe fără bătrâneţe” era adoptată în mare măsură de către femei, de câţiva ani şi bărbaţii au devenit preocupaţi de menţinerea unui aspect fizic cât mai tânăr.

Bărbaţii în jurul vârstei de 50 de ani recunosc că ridurile, liniile frunţii, pleoapele căzute sau calviţia îi fac să aibă un aspect mult mai îmbătrânit, afectându-le viaţa sub diverse aspecte.

“Foarte mulţi dintre pacienţii mei, deşi îşi doresc să scape de riduri sau să fie mai slabi aleg să nu se opereze, datorită faptului că societatea vede acest gen de intervenţii ca pe ceva negativ, mai ales în cazul bărbaţilor. Am întâlnit domni care se temeau îngrozitor de semnele de după intervenţie sau de apariţia vânătăilor, deoarece nu voiau ca prietenii sau colegii de birou să afle despre intervenţia lor.
Asa cum le spun tot timpul pacienţilor mei, cel mai important este ca noi să ne simţim fericiţi şi împliniţi cu trupul nostru şi dacă pentru asta trebuie să apelăm la chirurgia estetică să o facem cu măsură şi într-un mod constructiv.”, a precizat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist chirurgie plastic şi microchirurgie reconstructivă.

Ce bărbaţi faimoşi sunt adepţii chirurgiei estetice?

Trendul operaţiilor estetice în rândul bărbaţilor este dat cu siguranţă de vedetele de la Hollywood, care ar face orice să rămână în forma fizică care i-a consacrat. De operaţii de lifting facial, injecţii cu botox sau intervenţii de corectare a nasului cu ajutorul rinoplastiei şi-au legat numele actori precum George Clooney, Brad Pitt, Tom Cruise, Keanu Reeves, Michael Douglas şi chiar Al Pacino.

Nici vedetele de la noi nu se lasă mai prejos şi recunosc frecvent faptul că au optat pentru intervenţii estetice chirurgicale sau corecţie a ridurilor. Designerul Cătălin Botezatu sau actorul Mihai Mitoseru au recunoscut frecvent deschiderea către cele mai noi tehnici medicale din domeniul esteticii.

Blefaroplastia şi liftingul facial la bărbaţi

„Blefroplastia şi liftingul facial sunt două intervenţii de top în preferinţele bărbaţilor din toată lumea, fapt ce demostrează locurile fruntaşe în statisticile realizate de toate societăţile de chirurgie plastică din lume.”,a adăugat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.

Blefaroplastia este o intervenţie chirurgicală ce îndepărtează pielea în exces şi redă un aspect întinerit feţei. Operaţia este cel mai frecvent indicată după vârsta de 35 de ani. Acest tip de intervenţie poate fi realizat şi de persoanele tinere pentru remodelarea aspectului congenital al pleoapelor sau pentru îndepărtarea cearcănelor sau pungilor inestetice.
Semnele îmbătrânirii se pot corecta şi cu ajutorul lifting-ului facial, iar faţa îşi poate recăpăta apectul întinerit şi odihnit prin ameliorarea conturului facial, a tonusului pielii şi ridicarea muşchilor care o susţin.

Modificările aduse de lifting-ul facial nu pot fi făcute de alte tratamente de întinerire nechirurgicale. Acesta nu schimbă fizionomia caracteristică, nici nu poate stopa procesul ireversibil al îmbătrânirii, dar redă un aspect întinerit prin îndepărtarea excesului de grăsime, întinderea muşchilor sub piele şi repoziţionarea pielii feţei şi gâtului.

Lifting-ul facial are cele mai bune rezultate la persoanele care şi-au păstrat elasticitatea pielii şi au o structură osoasă puternică şi bine conturată.
În completarea acestor intervenţii de natură chirurgicală medicii esteticieni recomandă întreţinerea cu tratamente cosmetice realizate periodic (o dată la 6-12 luni) cu ajutorul fillerelor (acid hialuronic şi toxină botulinică).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân