Cum să ai un corp de invidiat cu tehnologii de ultimă oră

O nouă tehnologie de înfrumuseţare bazată pe generarea de microcurenţi de frecvenţă joasă face furori în zona antiaging şi remodelării corporale. Deşi preţurile nu sunt încă accesibile oricui, efectele spectaculoase au atras deja atenţia marilor saloane din capitalele frumuseţii.
  • Publicat:
Cum să ai un corp de invidiat cu tehnologii de ultimă oră

O nouă tehnologie de înfrumuseţare bazată pe generarea de microcurenţi de frecvenţă joasă face furori în zona antiaging şi remodelării corporale. Deşi preţurile nu sunt încă accesibile oricui, efectele spectaculoase au atras deja atenţia marilor saloane din capitalele frumuseţii.

Întrucât şi în România a sosit de curând un astfel de aparat, am avut ocazia să îl vedem îndeaproape. Tehnologia se adresează deopotrivă remodelării faciale şi corporale. La faţă, cele mai solicitate sunt efectele de ştergere a ridurilor şi lifting. La nivelul corpului… cred că aţi ghicit: topirea grăsimilor nedorite şi tonifierea musculaturii.

Totul a pornit de la descoperirile medicale ale echipei coordonate de dr. Gerry Pollock,co – inventatorul pacemakerului cardiac. Principiul a fost încorporat cu succes şi în binecunoscutul  Arasys, un alt “motor – nerve pacemaker” destinat stimulării motorii nervoase a pacienţilor cu scleroză multiplă, cu capacităţi de neuro-regenerare.

De aici, următorul pas a fost în industria frumuseţii şi reîntineririi, iEllios utilizând aceleaşi principii “cellular signalling” adresate însă regenerarii cutanate, de reconstrucţie a colagenului intradermic.

Tehnologia „celullar signaling”

Celullar signaling reprezintă astăzi cea mai performantă tehnologie care stimulează crearea de microcurenţi electrici asemănători organismului uman. Aceştia semnalizează ţesuturilor mesaje identice cu cele neuronale, vizând în principal, sinteza proteică şi regenerarea celulară. Fiecare program al softului aparatelor poate cuprinde o altă arie a organismului şi corectarea de diverse imperfecţiuni.

Cu alte cuvinte, fiecare program dă o altă comandă structurilor tisulare: lipoliza, geneză de fibrinogen, de colagen, de elastină, eliminarea discromiilor, tonifiere musculară etc. Deşi tehnologia costă în jur de 200.000 dolari, există vedete care şi-au achiziţionat aparatul pentru terapii zilnice, regenerarea vizând nu numai aspectul pielii.

Efectele merg chiar mai în profunzime, reparând membranele celulare cu potenţial electric scăzut. La nivelul feţei este considerat ca fiind una dintre cele mai efective, sigure şi lipsite de efecte secundare alternative ale liftingului chirurgical, ştergând ridurile, ridicând musculatura şi tonifiind obrajii.

Însă nu numai la nivelul feţei se pot obţine rezultate, ci şi în zona decolteului, a feselor, genunchilor, în partea dorsală a mâinii. Costurile sunt pe măsura performanţei, întrucât doar o şedinţă costă în jur de 500 de euro.

Împrospătare facială
Folosind tehnologia celullar signaling, terapia iEllios are efecte vizibile chiar pe moment, iar stimularea producerii de colagen este una naturală. Se lucrează prin mai multe “capete de lucru” metalice, care transmit microcurenţii. Pentru lifting, se utilizează fie mănuşi din ţesătură metalică (ţesătură ce poate fi uşor igienizată, fie două capete metalice, cu suprafeţe mari de contact, asemănătoare unor mistrii.

Şedinţa durează între 20 şi 30 de minute pe fiecare obraz, perioadă în care pacientul simte câteva furnicături uşoare, fără alt disconfort. Efectele durează câteva luni. Preferabil este să se facă 3-5 şedinţe la un interval de 3-7 zile pentru consolidarea efectelor. Acestea sunt: oxigenare, regenerare, ştergerea ridurilor, tonifierea facială cutanată şi musculară, reducerea pigmentării, inflamaţiei, ştergerea cearcănelor şi pungilor periorbiculare, purificarea pielii cu reducerea dilatării porilor, detoxifierea pielii cu redarea strălucirii.



Slăbire şi remodelare
Bazându-se pe acelaşi cellular signaling, adică stimulare electrică musculară prin curenţi de joasă frecvenţă, terapia Arasys Ion Magnum remodelează rapid musculatura şi arde grăsimile în plus. Este uşor de utilizat pentru zona abdomenului, taliei, feselor, coapselor, aripioarelor.

Principiul pe care se bazează îl reprezintă arderea intensivă a grăsimilor din zonă, pe care o folosesc ca sursă energetică, prin supunerea muşchilor din zonă la un efort extrem de mare, fără a consuma glucoză şi fără a face febră musculară.  
Dacă acest efort intens s-ar produce în lipsa oxigenului – aşa cum se întâmplă în timpul şedinţelor de tip cardio sau într-un procedeu aparent asemănător, stimularea electrică musculară, muşchii preferă o sursă de energie “imediată”, uşor accesibilă şi anume glucoza, pe care o descompun imediat, procedeu generator de acid lactic şi disconfort. Aşadar, se consumă implicit, mai puţină grăsime.



Scăderi spectaculoase în greutate
În ceea ce priveşte lipoliza – arderea grăsimilor, aceasta se explică prin faptul că în generarea de energie necesară contracţiei musculare nu este implicată, ca de obicei, arderea glucozei. În felul acesta, nu mai avem acid lactic ca produs rezidual, şunculiţele din apropierea zonei de interes dispar, glicemia nu este dereglată şi nici nu simţim deloc foame la sfârşitul şedinţei intense.

În plus, în locul unei şedinţe obişnuite de o oră şi jumătate, consumul caloric este obţinut în doar 17 minute. Rezultatele se monitorizează de către operator şi se văd de la o şedinţă la alta. Prof. dr. Ioan Nedelcu, medic dermatolog, a observat la paciente scăderi impresionante de 12 cm în doar 
6 şedinţe, spaţiate în 2 pe săptămână. Evident, rezultatele sunt mai bune dacă pe parcursul programului terapeutic de până la 12 şedinţe se respectă o dietă echilibrată şi sănătoasă, fără excese.
 
 

 


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Răsfăţ suprem: masaj şi aromaterapie
Răsfăţ suprem: masaj şi aromaterapie
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân