Ce greşeli de înfrumuseţare să evitaţi de sărbători

Sunteţi pe fugă? Cadourile, mesele de sărbători şi vizitele pe care trebuie să le faceţi în această perioadă vă consumă timp preţios?
  • Publicat:
Ce greşeli de înfrumuseţare să evitaţi de sărbători

Sunteţi pe fugă? Cadourile, mesele de sărbători şi vizitele pe care trebuie să le faceţi în această perioadă vă consumă timp preţios? 

Atunci veţi fi tentate să lăsaţi pe ultima sută de metri ritualul de înfrumuseţare şi revigorare a tenului. În aceste condiţii, specialiştii dermatologi vă avertizează asupra unor posibile riscuri la care vă expuneţi dacă vreţi să faci totul în zilele de sărbătoare.

“În primul rând, nu lăsaţi pe ultima clipă tratamentele de înfrumuseţare, multe dintre ele înseamnă injectări, tratamente laser, peelingul fetei si necesită timp de vindecare. Dacă umflăturile se remit în 1-2 zile, vânătăile trec in 7-10 zile”, declară medicul dermatolog de top Mihaela Leventer, unul dintre pionierii terapiilor laser pentru ten din România.

În plus, medicii spun că este bine să evitaţi terapiile cosmetice chiar în zilele cu evenimente speciale, cum sunt petrecerile de Revelion, pentru că riscaţi iritarea tenului.

Nu faceţi gomaj cu zaţ de cafea, mălai, tărâţe pentru că veţi irita nepermis faţa. Evitaţi aplicarea de măşti din fructe pentru că exfoliază pielea. În schimb, folosiţi o baza de machiaj hidratantă peste care puteţi utiliza un fond de ten potrivit cu culoarea pielii. Un machiaj profesionist este întotdeauna magic”, este de părere coordonatoarea centrului “Dr Leventer Centre”.

În cazul în care pielea se confruntă cu fenomene de roşeaţă su cuperoză, există remedii, iar cele mai bune sunt cele recomandate de către dermatolog.

Puteţi reduce înroşirea fetei şi cuperoza cu geluri pe bază de arnică sau cu cremă vasoconstrictoare. De asemenea, picăturile de ochi antiînroşire limpezesc privirea”, vă sfătuieşte dermatologul Mihaela Leventer.

Un alt sfat important al specialiştilor în terapii faciale: evitaţi să dormiţi cu machiajul pe faţă. Demachierea este vitală şi nu trebuie ratată niciodată. Asta pentru a evita încărcarea tenului şi afectarea sa pe termen lung.

În plus, hidratarea este obligatorie în această perioadă când tenul este expus frigului, vântului şi căldurii din interior, fenomene care îl pot usca excesiv. Un alt sfat important este să aveţi grijă ca din meniul zilnic să nu vă lipsească legumele şi fructele proaspete – se recomandă curele cu citrice, adevărate infuzii de vitamina C, extrem de preţioasă pentru sănătatea şi frumuseţea pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân