Ruj hidratant vs rezistent: avantaje şi dezavantaje

Raluca Popescu, make-up artist, ne-a spus care sunt plusurile şi minusurile fiecăruia în parte.
  • Publicat:
Ruj hidratant vs rezistent: avantaje şi dezavantaje

Îţi plac rujurile care, pe lângă culoare, îţi oferă şi senzaţia de catifelare, însă trebuie reaplicate periodic?

Sau le preferi pe cele care rezistă mai mult timp, dar au tendinţa de a-ţi usca buzele?

Raluca Popescu, make-up artist, ne-a spus care sunt plusurile şi minusurile fiecăruia în parte.

Ruj hidratant

“Îl recomand, în primul rând, pentru îngrijirea pe care o oferă buzelor datorită uleiurilor şi vitaminelor din compoziţie, pentru textura cremoasă şi, nu în ultimul rând, pentru senzaţia de catifelare pe care o simţi atunci când îl aplici”, spune Raluca. Purtând un astfel de ruj, îţi vei simţi toată ziua buzele hidratate.

Dezavantajul acestui tip de ruj este că are tendinţa să migreze, să laşi urme pe pahare, ţigări, şi, să dispară foarte repede de pe buze.” Mai mult decât atât, el trebuie reaplicat de câteva ori pe parcursul zilei, ceea ce este un pic deranjant.”

Mai ales dacă ai ales o nuanţă mai puternică, dacă migrează sau se estompează, va arăta urât. De obicei, culoarea va rămâne mai intensă spre conturul buzelor şi estompată în centru. Tocmai de aceea, trebuie să îl ai cu tine şi să îl reaplici după ce bei apă, cafea sau mănânci. Pentru a rezista totuşi mai mult timp, poţi creiona mai întâi buzele cu un creion dermatograf în nuanţa rujului şi, ulterior să îl aplici. Să tampotezi buzele cu un şerveţel şi să reaplici.

Ruj rezistent la transfer

“Recomand acest tip de ruj pentru rezistenţa îndelungată pe care o oferă de-a lungul zilei”, spune Raluca Popescu. Datorită polimerilor cu pigmentare puternică pe care acest tip de ruj îl conţin, rujul va rezista mai mult.

„Însă, trebuie să ştii că rujul rezistent usucă buzele, nu le hidratează ca un ruj obişnuit, tocmai de aceea, multe dintre ele vin la pachet cu un balsam special ce se aplică după un minut dupa ce am folosit  rujul.” 

Este posibil ca după câteva ore să simţi că „te ţin buzele”. E indicat să aplici din nou glossul sau balsamul ce este vândut „la pachet” cu rujul. Dacă vrei, însă, o nuanţă mată şi nu vrei să foloseşti balsamul din dotare, ar fi bine să reaplici măcar o dată sau de două ori rujul rezistent.

„Recomand acest tip de ruj persoanelor foarte ocupate, ce trebuie să arate mereu impecabil şi nu au timp de retuşuri pe parcursul zilei”, spune make-up artistul Raluca Popescu.

Nu uita că ai nevoie de un demachiant special pentru îndepărtarea machiajului waterproof/rezistent. După demachiere, se recomandă folosirea unui balsam emolient pentru a oferi buzelor hidratarea necesară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”