Alege culoarea rujului care ţi se potriveşte

Există o nuanţă şic pentru buzele tale, în orice dispozitie te-ai afla. Uite care sunt cele mai hot cinci culori ale sezonului, indiferent de nuanţa tenului tău.
  • Publicat:
Alege culoarea rujului care ţi se potriveşte

Există o nuanţă şic pentru buzele tale, în orice dispozitie te-ai afla. Uite care sunt cele mai hot cinci culori ale sezonului, indiferent de nuanţa tenului tău.
 

BURGUNDY (Jessica Alba)

 

E o culoare care ne aminteşte de filmele alb-negru şi care iţi transformă tenul intr-unul de porţelan. „Atunci cand porţi un ruj inchis ca acesta, este un adevărat statement, plus că are un touch glam“, spune make-up artistul Carmen Dincă.

CUM SĂ ÎL APLICI: Un ruj într-o astfel de nuanţă trebuie aplicat neapărat cu o pensulă specială sau direct din recipient, fără să foloseşti înainte un creion într-o nuanţă asemănătoare cu cea a rujului.
„Altfel, vei rămâne cu un contur al buzelor mult mai închis atunci când se duce rujul“, spune Carmen.

Pentru a-i estompa intensitatea, foloseşte mai întâi un balsam transparent, recomandă ea.

Un ruj cu o bază purple se potriveşte cel mai bine pentru un ten deschis, unul berry cu tonuri discrete de maro va pune în valoare o piele de nuanţă medie şi un rubiniu intens va arăta superb la un ten măsliniu.

rujuri

emily blunt


ROZ INTENS (Emily Blunt)

 

Se potriveşte în contrast perfect cu tenul deschis, de porţelan“, spune make-up artistul Paulina Buldumea care consideră că rozul fucsia este o nuanţă extrem de versatilă.

CUM SĂ ÎL APLICI „Mai intai, hidratează bine buzele“, spune Paulina. Apoi foloseşte un creion in nuanţa rujului, peste care aplici rujul dinspre exterior spre interior.

Astfel, vei evita să-ţi depăşeşti conturul natural al buzelor.

După ce l-ai aplicat, tapotează buzele cu puţină pudră şi, din nou, culoare.

Nu uita: cu cat ai tenul mai măsliniu, cu atat rozul trebuie să fi e mai intens; şi ai grijă ca restul machiajului să fi e cat mai natural.

 

rujuri

amber heard


CORAI (Amber Heard)
 

Nuanţele de corai adaugă o anumită strălucire pielii şi au un şarm retro“, spune directorul artistic al brandului Myface Cosmetics, Kabuki, cel care lucrează cu Amber Heard.

CUM SĂ ÎL APLICI Pentru un efect maxim, ai nevoie de indemanare.

Aplică produsul pe buze cu o pensulă mică şi corectează marginile cu o pensulă pe care o foloseşti de obicei pentru eyeliner (tăiată in unghi).

Kabuki a amestecat roşu cu oranj pentru culoarea de pe buzele vedetei.

Dacă şi tu ai tenul deschis, un corai spre roz va arăta minunat.

Incearcă o nuanţă intensă de pepene galben dacă tenul tău e mediu, şi o versiune mai intensă pentru tenul măsliniu.

 

rujuri

kerry washington


ROŞU INTENS (Kerry Washington)
 

Roşu completează orice ţinută“, spune Carola Gonzalez, make-up artistul care lucrează cu Kerry Washington. „Este puternic, intens, feminin, potrivit pentru o femeie cu atitudine.“

CUM SĂ ÎL APLICI Pentru un roşu elegant şi strălucitor, desenează buzele cu un creion în nuanţa rujului.

„Apoi aplică două straturi de ruj cu pensula, pentru impact puternic“, spune Carola Gonzalez.

Roşu uşor rubiniu flatează tenul deschis, un roşu intens, clasic, se potriveşte tenurilor medii, şi o variantă roşu oranj pune în valoare tenul măsliniu.

 

rujuri corai

eva longoria


NUDE (Eva Longoria)
 

„In acest sezon ochii sunt puternic conturaţi, iar buzele trebuie păstrate nude. Este un look elegant“, spune Alexandru Abagiu makeup artistul oficial L’Oreal Paris.

CUM SĂ ÎL APLICI „Aplică un contur în aceeaşi culoare şi foloseşte-l pe post de bază pentru ruj“, recomandă Alexandru care spune că buza superioară se conturează din centru către extremităţi, iar cea inferioară de la colţuri către centru.

Nuanţele bej-rozé oferă căldură tenurilor deschise, cele cu irizaţii de piersică pun în valoare tenurile medii, iar cele uşor arămii se potrivesc tenurilor măslinii.

 

rujuri nude

Pregăteşte-ţi buzele

Aplicarea rujului se aseamănă cu a picta o adevărată operă de artă. Pânza trebuie, mai întâi, pregătită pentru ca „vopseaua“ să reziste cât mai mult.

1. EXFOLIAZĂ
Aplică un scrub delicat pentru buze pentru a indepărta celulele moarte (Clarins Extra-fi rming Lip Gentle Exfoliator), apoi un balsam hidratant pentru a le catifela (The Body Shop Dragon Fruit Lip Butter).

2. CONTUR PERFECT
Pentru a evita migrarea culorii, dar şi pentru ca rujul să iasă in evidenţă aplică cu grijă o dungă fină de anticearcăn in jurul buzelor (Olay Touch of Concealer). Ar fi bine să fi e cu un ton mai deschis decat fondul de ten.

3. SIGILEAZĂ
Foloseşte beţişoare de urechi pentru a inlătura orice urmă de ruj nelalocul ei şi aplică şi puţină pudră compactă in jurul buzelor (Dior Nude Pudră compactă). Astfel, rujul va rămane la locul lui.

Articol publicat în revista InStyle Romania.

 

Citeşte şi: Machiaj Cat eyes – poţi să-l faci şi tu acasă

Sfaturi de la make-up artistul Madonnei pentru un machiaj perfect

Julia Roberts despre secretele ei de frumuseţe

Trucuri şi tendinţe beauty 2012 – 2013, de la Alexandru Abagiu

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Copiază look-ul fresh al Juliei Roberts
Copiază look-ul fresh al Juliei Roberts
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân