Machiaj Cat eyes – poţi să-l faci şi tu acasă

Este surprinzător cât de uşor poţi să le obţii. Trebuie doar să urmezi câţiva paşi simpli indicaţi de beauty director-ul Bianca Poptean. Acesta este un machiaj echivalent cu o clipire senzuală din gene!
  • Publicat:
Machiaj Cat eyes - poţi să-l faci şi tu acasă

Este surprinzător cât de uşor poţi să le obţii. Trebuie doar să urmezi câţiva paşi simpli indicaţi de beauty director-ul revistei InStyle Bianca Poptean.


Acesta este un machiaj echivalent cu o clipire senzuală din gene!

De ce îmi place acest look?

1. Îţi permite să nu depăşeşti bugetul – plus că eşti în trend. Pe podiumurile colecţiilor de toamnă, am văzut machiajul cat eyes cu linii groase la Lanvin, în nuanţe de indigo la Anna Sui, linii paralele la Altuzarra şi “aripi” delicate la BCBG Max Azria.

Exact ca accesoriul statement perfect, acest machiaj îţi oferă instant un look în trend.
 

2. Este ca un wonder Bra pentru pleoapele superioare. Sigur, e un look stilat, dar codiţa din colţul exterior necesită ceva experienţă: desenând-o, întreaga zonă va părea mai fermă şi fresh.

Nu ştiu despre tine, dar eu prefer să îmi tratez ploapele “căzute” cu eyeliner lichid, în loc de o blefaroplastie.

3. Poţi mânca liniştită, chiar şi pizza! Spre deosebire de rujul roşu, pleoapele bine desenate (dar şi pregătite în prealabil) pot rezista fără retuşuri constante.

S-ar putea să fie chiar singurul tip de machiaj care să arate bine şi a doua zi dimineaţă! Plus că îţi pune ochii în valoare, oricare ar fi forma lor.

Truc ajutător

La un shooting InStyle recent, make-up artistul Mirela Vescan ne-a dezvăluit un truc eficient: trasează o linie imaginară între baza nasului şi colţul extern al sprâncenei.

Atunci când desenezi codiţa (care ar trebui să aibă cam jumătate de centimetru) trasează exact pe linia despre care ţi-am povestit anterior  înspre arcadă, spre colţul exterior al sprâncenei. Dacă eşti începătoare, Mirela recomandă să foloseşti un creion în nuanţa pielii cu care să creionezi codiţa.

Aşa o poţi reface mai uşor. Abia când are forma şi şungimea dorite, aplică creionul închis la culoare.

Pregăteşte pleoapele

Pentru ca eyeliner-ul să stea perfect la locul lui şi să nu se împrăştie, acoperă toată pleoapa cu un primer, înainte de a aplica creionul şi tuşul lichid (poţi folosi şi puţin fond de ten sau anticearcăn lichid).

Dacă pielea din zonă este grasă sau ai pleoapa “căzută”, adaugă, pentru siguranţă, şi puţină pudră translucentă. Cu cât pleoapa este mai puţin hidratată, cu atât eyeliner-ul va sta mai mult la locul lui.

Aplică eyeliner-ul

Nu uita, mai întâi, să îţi ascuţi creionul, pentru a desena o linie precisă. Poţi să începi să aplici eyelinerul cu mişcări fine dinspre colţul interior al ochiului. Şi, când ajungi la colţul exterior, dacă e necesar, trage uşor de pleoape spre exterior, cât să întinzi pielea, apoi desenează o linie ascendentă, spre marginea exterioară a sprâncenei.

Peste creion, aplică un eyeliner cremă sau lichid, pentru a intensifica nuanţa şi pentru a contura codiţa.

“Sigilează” machiajul

Ţine ochii închişi până se usucă eyeliner-ul lichid (când mă grăbesc eu folosesc uscătorul de păr dat pe “rece”). Cu degetul mic verifică dacă s-a uscat complet, apoi, cu o pensulă micuţă, aplică puţină pudră translucentă.

Dacă ştii că pleoapele tale devin uleioase destul de repede, mai poţi folosi încă un strat de tuş.Detaliul final? Două, trei straturi de mascara.

Trişează … un pic

N-am avut niciodată prea multă îndemânare la desen, poate şi pentru că n-am stat niciodată bine la mişcările de fineţe. Tocmai de aceea, beţişoarele de urechi înmuiate în puţin demachiant lichid sau creioanele care şterg machiajul mă ajută enorm să îndrept anumite codiţe care îmi ies prea lungi, prea curbate, prea groase… Tamponez uşor zona, aştept să se usuce pielea şi aplic din nou.

Nimic nou…

Elizabeth Taylor ‘63

Actriţa o personifică pe Cleopatra, regina Egiptului, aducând în prim-plan machiajul dramatic felin inspirat de lei şi gheparzi (animale venerate de egipteni), dar şi de ochiul lui Horus – şoimul sacru a cărui acuitate vizuală reprezenta victoria luminii asupra tenebrelor.

Audrey Hepburn ‘61

În “Breakfast at Tiffany’s”, actriţa a popularizat cu succes look-ul cat eyes, mai ales că i s-a potrivit de minune datorită ochilor superbi. Make-up artistul care i-a creat machiajele din film a declarat că a folosit şi tuş negru şi maro, în funcţie de locul şi timpul filmărilor.

Brigitte Bardot ‘70

Când Dumnezeu a creat-o pe Brigitte Bardot, i-a oferit, pe lângă un trup minunat şi un chip superb, şi nişte ochi migdalaţi, numai buni de evidenţiat cu tuş. Ea a rămas, oricum,  un exemplu despre cum să arăţi superb fără să te chinuieşti prea mult.

Sophia Loren 72

Îndrăgostită de tuşul negru, actriţa l-a folosit din plin pentru a-şi accentua ochii superbi şi pe pleoapa de jos. Şi-a completat acest look şi cu câteva straturi de mascara.

Citeşte şi: Nuanţe de farduri care atrag atenţia

Buzele tangerine, un trend ce domină podiumurile

Frumuseţe de mireasă: cum alegi machiajul perfect

Autor: Bianca Poptean

Sursă: revista InStyle

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”