Buzele tangerine, un trend ce domină podiumurile

Este surprinzător cât de uşor poţi să le obţii. Trebuie doar să urmezi câţiva paşi simpli indicaţi de beauty director-ul Bianca Poptean.
  • Publicat:
Buzele tangerine, un trend ce domină podiumurile

Este surprinzător cât de uşor poţi să le obţii. Trebuie doar să urmezi câţiva  paşi simpli indicaţi de beauty director-ul Bianca Poptean.

De ce îmi place acest look

1. Este culoarea sezonului. Cea mai simplă modalitate de a o purta este să foloseşti un ruj într-o nuanţă puternică de oranj cald sau roşu-corai, mai ales că arată superb pe pielea bronzată. Aş putea spune că, pentru buze, tangerine is the new red. Ai grijă să păstrezi restul de machiaj natural (fără farduri în nuanţe pastel sau blushuri prea puternice), poate doar mascara şi o linie foarte subţire de eyeliner.

2. Este o culoare puternică ce schimbă radical o ţinută. Exact ca o pereche de stiletto cu animal print, un astfel de ruj transformă chiar şi cea mai banală rochie neagră într-o ţinută extrem de şic. Evită imprimeurile florale sau grafice prea colorate şi alege, mai degrabă, piese uni.  

3. Te obligă să mănânci ca o doamnă. Când ai văzut ultima dată o lady cu un ruj puternic să muşte cu poftă dintr-o pizza calzone? Asta dacă o adevărată doamnă ar mânca aşa ceva… Pentru a menţine rujul intact, pe lângă câteva reguli de aplicare (pe care le vei citi pe pagina alăturată), e nevoie şi de ceva antrenament să tai bucăţele cât mai mici…

Look similar

Mai întâi de toate, hidratează bine buzele. Dacă sunt prea uscate, exfoliază-le cu o periuţă de dinţi electrică sau un prosop înmuiat în apă caldă şi apoi aplică balsam de buze hidratant. După ce devin catifelate, creionează-le cu un creion în nuanţa buzelor, nu a rujului. Apoi aplică rujul cu o pensulă specială, începând din centrul buzelor spre exterior. Presează buzele, tapotează cu un şerveţel şi, voila!

Ten deschis

Nuanţele de corai, de oranj delicat, sunt cele care ţi se potrivesc. Important este ca rujul să aibă tonuri calde, care să însufleţească tenul deschis. Nu purta niciodată un astfel de ruj decât după ce ai folosit fond de ten. Altfel, îţi poate accentua roşeaţa sau vinişoarele. Şi pune puţină culoare şi în obraji (eventual chiar puţin ruj).

Ten mediu

Încearcă fără teamă nuanţe mai puternice, trecând de la corai spre oranj. Poţi folosi şi texturi strălucitoare sau glossuri care adaugă luminozitate şi strălucire culorii. Mai ales dacă ai un dubiu dacă te prinde sau nu culoarea. Nu uita: în rest, doar puţin mascara sau farduri în naunţe neutre!

Ten măsliniu

Poţi purta orice nuanţe de oranj: de la cel mai puternic, la cel mai delicat. Îţi va pune perfect in valoare pielea, fie că aşa este tenul tău, fie că eşti doar bronzată. Nuanţa pielii tale conţine tonuri calde, alege nuanţe de portocaliu care merg spre cărămiziu. Dacă are totuşi nuanţe albăstrui, alege oranj cu o bază rozalie, spre corai. Şi nu uita să laşi ochii aproape nemachiaţi, pentru ca buzele să fie în centrul atenţiei.

Secretul meu

Ţi-e încă teamă să porţi tangerine pe buze? Şi mie mi-a fost până să descopăr uşurinţa cu care se aplică, dar şi purtabilitatea acestui ruj gloss de la YSL. Aplică puţin în centrul buzelor, apoi presează buzele una de alta. Efectul este subtil şi foarte tineresc – ca şi cum tocmai ai terminat o îngheţată pe băţ într-o nuanţă portocalie.

Este ceva nou?

Nuanţele puternice de corai, oranj, tangerine nu au făcut încă istorie pe buzele senzuale ale vedetelor de la Hollywood. Se înscriu într-un trend relativ recent care, în acest an, a dominat podiumurile.

Charlize Theron 2000

Buzele colorate în nuanţe calde de tangerine i-au completat perfect ţinuta de Oscar a actriţei.

Megan Fox 2009

O nuanţă de ruj perfectă pentru a-i pune în evidenţă ochii de culoarea smaraldului.

Eva Mendes 2010

Datorită tonurilor subtile de roz, acest ruj oranj nu este prea tare. Glossul strălucitor aplicat ulterior îi face până şi pielea să strălucească.

Articol publicat in revista InStyle.

Autor: Bianca Poptean

Citeşte şi: Mat şi orange pentru buze

Renunţaţi la rujul roşu şi la fond de ten pe timpul verii

Tendinţe beauty 2012: feminin & elegant

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân