Când ai probat ultima oară hainele vechi din dulap? Uite ce surprize vei avea!

Hainele sunt un martor fidel al stilului vestimentar, al siluetei noastre, dar și al visurilor și emoțiilor noastre.
  • Publicat:
Când ai probat ultima oară hainele vechi din dulap? Uite ce surprize vei avea!
Ce spun hainele din dulap despre tine? Foto: Shutterstock

Hainele nu mai îndeplinesc de mult timp doar rolul utilității ci sunt și obiecte de cult. Sau cel puțin obiecte ale atașament. Căci da, atașăm emoții puternice hainelor ce ne-au însoțit la evenimente importante din viața noastră. Rochia de la Balul Bobocilor când ai dansat prima oară cu un băiat, rochia de la prima întâlnire cu bărbatul visurilor, rochia de la cununia civilă, pantofii din lac cu care am dansat toată noaptea la nuntă, poșeta mult visată pentru care am strâns 12 luni bani. Colierul primit cadoul de la soț când ai devenit mamă, prima rochie de designer, costumul de la divorț etc.

Spune-le tu pe nume, căci sigur mai mult de un sfert din dulapul tău de haine este ocupat de haine vechi cu valoare de amintire. Următoarea întrebare este când ai probat ultima oară acestea haine? Iată de ce să o faci cât mai curând.

Hainele vechi au ”încapsulate” amintiri importante despre devenirea ta

În primul rând, dacă îți acorzi câteva zeci de minute pentru a face ordine în garderobă, s-ar putea să ai mai multe surprize. Să ai mai multe haine decât credeai. Să nu mai cumperi haine noi o perioadă, căci descoperi piese vestimentare de care uitasei cu siguranță. Și descoperi o mulțime de emoții, de amintiri pe care le țineai ”ascunse” în dulap. Probează hainele vechi.

Poate hainele tale vechi te motivează să începi să ai o dietă echilibrată și să faci sport

Vei observa cum s-a modificat corpul tău și bucură-te de schimbări. Chiar dacă corpul tău nu mai corespunde acelor mărimi, înseamnă dezvoltare, evoluție. Amintește-ți că oricând poți face schimbări care țin de sport sau alimentație ca să reîncapi în acele haine dacă acestea au rămas mici. Sau poate îți place mai mult de tine cum ești acum. Sau poate acele haine nu te mai reprezintă. Stilul vestimentar evoluează odată noi. Și este perfect normal.

Ce simți când probezi din nou acele haine vechi?

Cum se simte să te reconectezi cu tine, cea poate de acum 10, 15, 20 de ani? Poate îți amintești ce emoții te cuceriseră când purtai acele haine? Probabil realizezi cât de multe ai învățat despre tine și viață între timp. Cu siguranță realizezi cât de puternică și de înțeleaptă ai devenit între timp. Onorează fiecare amintire.

Dacă te străduiești să încapi în hainele mai vechi și nu poți face asta cu ușurință, poți înțelege mesaje de genul: pentru fiecare etapă din viață ne simțim confortabil în anumite ”haine”.  Poate uneori într-un hanorac din bumbac și o pereche de jeanși, alteori în rochii elegante de mătase. Fiecare etapă trebuie onorată. Așa cum și fiecare amintire și stadiu al evoluției noastre. Sau poate realizezi că oricât te-ai strădui acum, în acest stadiu al vieții tale, să te potrivești cu un job ori un partener, pur și simplu nu funcționează.  Hainele ca și relațiile trebuie să ne ”vină” perfect. Nu trebuie nici să ne fie mari și nici să ne strângă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân