Rochia, elementul must-have din garderoba oricărei femei!

Îţi faci un necesar de, să zicem, cinci rochii pe sezon şi le combini în cinci feluri pe fiecare şi obţii astfel douăzeci şi cinci de ţinute diferite. Asta înseamnă că ai pregătită vestimentaţia pentru o zi întreagă.
  • Publicat:
Rochia, elementul must-have din garderoba oricărei femei!

Prezenţa rochiilor în garderoba unei femei este obligatorie. Este foarte trist cum acest obiect vestimentar a dispărut aproape cu desăvârşire din dulapul femeii moderne.

Rochiile purtate ziua conferă o eleganţă aparte oricărei doamne şi îi schimbă pur şi simplu imaginea. Este atât de simplu să te îmbraci cu rochie. Nu trebuie decât să o asortezi cu pantoful sau sandaua potrivită şi, gata, eşti femeie.

De ce să te complici? Îţi faci un necesar de, să zicem, cinci rochii pe sezon şi le combini în cinci feluri pe fiecare şi obţii astfel douăzeci şi cinci de ţinute diferite. Asta înseamnă că ai pregătită vestimentaţia pentru o zi întreagă.

Rochiile OBLIGATORII din garderoba unei femei

Una neagră, simplă, din bumbac, până la jumătatea genunchiului, cambrată; una de culoarea pielii, decoltată în V, lejeră, pe lângă corp, cu mânecă trei sferturi; una foarte feminină, imprimată cu flori de câmp mărunte, până la jumătatea pulpei, dacă picioarele îţi permit, uşor lărguţă şi cu mâneca scurtă; una roşie, cu cordon în talie, amplă în jos (anii 50’); una lungă până în pământ, imprimată abstract (anii 70’), cu bretele închise pe gât.

Ţinute în rochii de zi

Rochia neagră simplă

Cu pantofi foarte înalţi, tot negri, ochelari de soare, coafură cu breton gros, geantă clasică; cu mantou scurt şi larg până în talie, mănunşi lungi, un plic, ciorapi maţi şi pantofi înalţi; cu o haină cu imprimeu de leopard, pantofi înalţi, dres mat, geantă plic, păr strâns, gloss roşu.

Rochia de culoarea pielii

Cu pantofi de culoare verde-închis sau mov, un plic roşu, un lanţ lung cu pandantiv mare, ochelari de soare şi coafură cu mult volum; cu o curea lată, gri-închis, în talie, plic mare negru, brăţări massive în nuanţe neutre (negru, bej), cu metal aplicat, părul cu breton într-o parte şi prins în coadă de cal (nu cu un elastic voluminos, ci cu unul aproape insesizabil) şi pantofi bej; cu balerini negri, geantă mare de zi, ochelari de soare, părul lăsat liber, aranjat cu o cărare pe mijloc.

Rochia cu flori mici

Cu cizme negre până la genunchi, cu toc gros, geantă mare cu ţinte, ochelari tip aviator, părul lăsat natural; cu balerini negri, brăţări din piele-rock, geanta şi ochelarii de mai sus, o pălărie simplă, neagră; cu ghete foarte înalte din piele, un plic mare roşu, multe brăţări rock, ochelari mari negru, părul aranjat cu volum şi breton (dacă este frig, adăugaţi un dres mat şi o geacă de motor).

Rochia roşie

Cu mănuşi foarte scurte negre, un plic, ochelari retro, pantofi cu toc înalt, părul prins într-o coadă de cal şi bretonul lăsat liber; cu balerini negri, cercei în formă de frunză sau pană (cu un diametru de minimum patru centimeter) argintii, părul lăsat liber şi aranjat cu bretonul pe o parte, un plic mare bej, ochelari de soare mari; cu ghete negre foarte înalte, curea rock lată, cu aplicaţii metalice, ochi rimelaţi şi conturaţi în nuanţe fumurii, geacă de piele strâmtă, părul adus tot pe o parte.

Rochia lungă-anii 70’

 

Cu santale total plate, cercei mari rotunzi şi aurii, părul desfăcut, coafat cu volum şi cărare pe mijloc, plic albastru sau galben, brăţări multe, hippy, ochelari mari cu rame argintii; cu cizme fără toc, de motor sau celebrele “Ugg”, curea cu ţinte lăsată pe şolduri, geantă rock mare, de zi, părul desfăcut, ochelari tip aviator; cu tenişi Converse, geantă mare cu ţinte, ochelari mari, părul prins într-un coc lejer la baza cefei.

Sursa: „Manual de stil”, Dana Budeanu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: