Ce este Gua Sha și ce rezultate incredibile poate aduce cu sine

  • Publicat:
Ce este Gua Sha și ce rezultate incredibile poate aduce cu sine
Sursa foto: envato

Una dintre mai eficiente metode de beauty la care  apelează din ce în ce mai multe persoane este tehnica Gua Sha. Scopul acestei proceduri este atât regenerarea celulară, cât și relaxarea facială. Iată mai multe în rândurile de mai jos! 

Ce este Gua Sha și cum se folosește în rutina de skincare?

Masajul Gua Sha este o formă de terapie noninvaziva folosită în medicină tradițională chineză pentru regenerarea celulară, tratament și relaxare. Realizat corect, acesta sprijină eliminarea oricărui blocaj energetic și îți oferă și drenaj limfatic și lifting.

Citește și: Moxibustia, Tui Na, Gu Sha şi tehnica de aplicare a ventuzelor, tehnici eficiente ale medicinei tradiţionale chinezeşti

Poți folosi piatră Gua sha:

  • dimineața, pentru a pregăti tenul pentru zi
  • seara, pentru a detensiona mușchii
  • pe parcursul zilei pentru lifting și contur

Tot ce trebuie să faci este să aplici o cantitate mică de ulei, serum sau cremă hidratantă și să masezi pielea pentru 3-5 minute folosind piatra Gua Sha. Pentru rezultate optime, asigură-te că aloci suficient timp masajului pentru a atinge toate zonele (frunte, obraji, gât, decolteu).

Cum faci Gua Sha acasă?

Specialiștii recomandă ca piatra Gu Sha să fie lăsată la frigider peste noapte sau cu câteva ore înainte de folosire. Iar procesul pare să fie extrem de simplu:

  • Începe din mijlocul frunții cu mișcări spre exteriorul tâmplei, până la linia părului. Repetă de 3 ori pe fiecare parte.
  • Apasă cu blândețe și ține piatra sub fiecare ochi, apoi trece-o peste el, cu pleoapele închise. Mișcă piatra Gua Sha sub zona de sub ochi spre tâmple, până ajungi la linia părului. Repetă, la fel, de 3 ori pe fiecare parte.
  • Înclină piatra la 45 de grade cu mișcare ascendentă de la buze și peste tot obrazul. Repetă acest pas de 8 ori.
  • Mișcă încet dispozitivul din mijlocul bărbiei peste maxilar spre ureche. Mișcă-l în spatele lobului și apoi în jos spre gât, ca să elimini excesul de fluide în glandele limfatice. Repetă de 3  ori pe fiecare parte.

Beneficiile folosirii Gua Sha

Conturează și oferă efect de lifting

Un masaj facial Gua Sha aplicat corect oferă un contur precis și profund, accelerând astfel drenajul limfatic.

Citește și: Linia maxilarului: cum să o definești prin diferite tehnici

Stimulează circulația sanguină

Mișcările circulare făcute în timpul masajului cu piatra Gua Sha stimulează microcirculația la nivelul țesuturilor moi. Fluxul sanguin către capilare crește în timpul masajului datorită presiunii aplicate, ceea ce face că sângele care a stagnat timp îndelungat să fie înlocuit unul unul oxigenat.

Accelerează drenajul limfatic

Masajul Gua Sha ajută la tonifierea fetei prin stimularea sistemului limfatic. Acesta este al doilea sistem circulator și o parte deosebit de importantă a sistemului imunitar.

Diminuează apariția ridurilor și reduce liniile fine

Folosită în mod regulat, piatra Gua Sha acționează stimulând straturile profunde ale pielii care, la rândul lor, stimulează producția de colagen și elasten. Iar un efect dovedit a acestor două beneficii este diminuarea ridurilor și reducerea liniilor fine.

Surse: Forbes, Greatist, Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân