Buze crăpate și uscate: remedii eficiente care hidratează intens buzele

  • Publicat:
Buze crăpate și uscate: remedii eficiente care hidratează intens buzele

Buze crăpate, uscate, care sângerează? De vină pot fi vântul şi temperaturile scăzute din această perioadă.

Dacă nu eşti genul  care să poarte în geantă tot timpul un balsam de buze sau pur şi simplu nu agreezi ideea de „ceva lipicios” pe buze, poţi oricând să urmezi un tratament homemade, în intimitatea casei şi fără prea mari eforturi financiare, cu rezultate la fel de bune precum celebrul strugurel.

Remedii naturale pentru buze crăpate și uscate

Mierea îndepărtează celulele moarte

Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru tratarea buzelor crăpate este mierea aplicată pe suprafaţa buzelor, lăsată timp de 15 minute şi curăţată cu ajutorul unei dischete demachiante îmbibate în apă călduţă. Acest proces ajută la eliminarea celulelor moarte de pe suprafaţa buzelor şi la hrănirea în profunzime a acestora.

Pentru eficienţă maximă, amestecă în proporţii egale miere cu ulei de măsline, aplică şi lasă să acţioneze un sfert de ceas, după care îndepărtezi compoziţia cu ajutorul unui prosop sau al unei periuţe de dinţi, prin masaj blând.

Mască din lapte şi gălbenuş de ou

Un alt remediu pentru buze crăpate și uscate este masca pe bază de lapte şi gălbenuş de ou. Mod de preparare: se înmoaie o bucăţică de pâine neagră într-o ceaşcă de lapte fierbinte, se adaugă 20 de grame de miere, un gălbenuş de ou şi 3 picături de vitamina A. Acest amestec se aplică pe buze şi este lăsat să acţioneze timp de 20 de minute, după care este îndepărtat cu apă călduţă.

Cremă de exfoliere pe bază de bicarbonat

Îți poți face acasă propria cremă de exfoliere pentru îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața buzelor. Aceasta este foarte simplu de realizat şi ai nevoie de: o linguriţă de zahăr, o linguriţă de bicarbonat de sodiu, jumătate de linguriţă de ulei de măsline şi jumătate de linguriţă de apă.

Fiecare ingredient în parte are rolul său benefic asupra buzelor, şi anume: zahărul ajută la exfolierea şi reîmprospătarea buzelor, bicarbonatul formează o spumă de curăţare iar uleiul de măsline hidratează în profunzime buzele, făcându-le moi şi irezistibile.

Nemuritoarea cremă de gălbenele pentru buze crăpate

Atunci când ai o problemă de piele, gălbenelele sunt soluţia oferită din moşi strămoşi, de la străbunica şi până la cea mai fistichie şi aranjată doamnă îmbrăcată la patru ace. Nu e de mirare astfel că despre banala cremă de gălbenele, pe care o găsim pe toate drumurile (supermarket, magazine naturiste, farmacii etc.), se crede că rezolvă orice bubă a pielii.

În cazul nostru, buzele crăpate îşi găsesc „naşul” dacă aplicăm în fiecare dimineaţă şi seară, timp de măcar o săptămână, miraculoasa cremă de gălbenele, în strat generos. Acest tratament va ajuta la cicatrizarea şi hidratarea pielii sensibile a buzelor, redându-le din nou frumuseţea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”