Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

Produsele gata preparate sunt convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru îngrijirea pielii e ca şi cum ai avea ce e mai bun din ambele „părţi”. Încearcă, aşadar, uleiul de măsline din cap până-n picioare!
  • Publicat:
Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole!

De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru îngrijirea pielii e ca şi cum ai avea ce e mai bun din ambele „părţi”.


Încearcă, aşadar, uleiul de măsline din cap până-n picioare!

  • Păr moale şi strălucitor. Uleiul de măsline bogat în acizi graşi poate penetra cuticulele firelor de păr, înmuindu-le pe cele uscate. Stiliştii şi cosmeticienele celebrităţilor recomandă să pui câteva picături de ulei de măsline în palmă şi să freci pielea până când începe să strălucească. Apoi masează-ţi părul cu ulei începând de la vârfuri.
  • Hidratant pentru ten. Aplică în fiecare seară uleiul pe faţă, în jurul ochilor şi pe ridurile de expresie.  Vei observa cum dimineaţa pielea ta va fi mai moale şi mai catifelată.
  • Demachiant. Dacă te fardezi cu creion dermatograf, rimel şi fard, aşa cum fac femeile pentru a-şi pune ochii în evidenţă, cu siguranţă ştii cât de greu este să te demachiezi. Un demachiant uşor de folosit se găseşte în dulapul din bucătărie! Aplică o cantitate mică de ulei de măsline pe o dischetă demachiantă, iar înlăturarea machiajului din jurul ochilor va fi floare la ureche!
  • Înmoaie coatele. E un lucru obişnuit primăvara şi vara să observi că ai coatele aspre. Dar de ce să nu ai grijă tot anul de aceastp „piele de aligator”? Astfel, fie că e timpul pentru plajă sau doar pentru o cină în oraş, vei avea o grijă în minus în ceea ce priveşte aspectul tău fizic! Înmoaie-ţi coatele într-un bol cu ulei de măsline cald (îl poţi încălzi la cuptorul cu microunde). Repetă procedeul de câte ori este necesar, iar coatele tale vor fi mai catifelate ca oricând!
  • Vergeturi. Atât femeile cât şi bărbaţii se pot confrunta cu aceste mici şi deprimante urme pe piele, care apar pe abdomen, fese, coapse, şolduri sau sâni. Deşi ele apar cel mai des pe abdomen, în ultimele luni de sarcină, ele pot fi întâlnite şi la persoanele care slăbesc sau pierd rapid masă musculară. Pentru a elimina aceste urme de pe corp, masează zona cu ulei de măsline cel puţin de două ori pe zi şi vei vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară!
  • Picioare sexy. Pentru ca picioarele tale să devină moi şi catifelate, înmoaie-le mai întâi în puţin oţet, apoi masează-le ferm cu ulei de măsline. Pentru un efect mai rapid, poţi lăsa uleiul să acţioneze peste noapte!

Baia în cadă

Baia cu ulei de măsline nu este ceva nou. Cu secole în urmă, romanii şi egiptenii foloseau uleiul de măsline pentru hidratare în timpul şi după baia în cadă.

Mai multe picături de ulei de măsline puse în cadă, reprezintă un hidratant natural excelent! Pentru rezultate optime, urmează sfatul experţilor în aromaterapie: aplică uleiurile esenţiale pe piele înainte de a intra în cadă, aprinde o lumânare aromată şi bea o cană de ceai calmant de muşeţel. Vei vedea cum baia ta, se va transforma în spa-ul ideal!

Dar, atenţie, dacă ai tendinţa de a face infecţii ale vezicii urinare sau ale vaginului, consultă medicul înainte de a te „scufunda” în cadă. Dacă nu ţi se recomandă acest lucru sau nu ai cadă de baie acasă, încearcă planul B: fă un duş şi foloseşte săpunuri cu ulei de măsline şi uleiuri esenţiale gata preparate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”