7 lucruri pe care femeile le fac înainte de culcare

Lucurile pe care femeile le fac înainte de culcare au un impact considerabil asupra stării de a doua zi și asupra nivelului de energie.
  • Publicat:
7 lucruri pe care femeile le fac înainte de culcare
7 lucruri pe care femeile le fac înainte de culcare sursa foto: Shutterstock

După o zi lungă, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să treci printr-o rutină la fel de lungă de îngrijire a pielii. Din fericire, se pot face și puține lucruri pentru a-ți menține pielea sănătoasă. Așa că utilizarea unui număr mare de seruri, creme și produse de lux nu trebuie să facă parte din rutina ta.

Pe cât de mult preferăm rutina de dimineața în care ne aranjăm, ne alegem hainele preferate și ne machiem, pe atât de importantă ar trebui să fie și rutina de seară. Sigur, toți avem propriile noastre moduri de a ne face treaba, dar în ceea ce privește rutina de seară, va fi greu de găsit o fată care să nu facă cel puțin unul dintre ritualurile de mai jos.

Iată cele șapte lucruri pe care trebuie să le faci înainte de culcare pentru ca pielea să arate cât mai bine:

  1. Nu uita să te demachiezi

A dormi cu produsele cosmetice pe față îți poate înfunda porii și poate duce la apariția coșurilor sau iritațiilor. Dormitul cu machiajul pe față poate usca pielea. Utilizează un demachiant de calitate pentru a elimina tot machiajul de pe față în fiecare seară, înainte de culcare. Nu uita să îndepărtezi și fardul de ochi și rimelul. Dormitul cu rimel poate duce la ruperea genelor din cauza frecatului ochilor, fie în timpul somnului, fie dimineața la trezire.

  1. Spală-te pe dinți

Igiena dentară deficitară poate avea un impact negativ asupra sănătății generale. Boala gingiilor poate duce la boli de inimă dacă neglijezi igiena. De aceea, este extrem de important să te speli pe dinți și să folosești ața dentară în fiecare seară înainte de somn. Asigură-te că te speli timp de 2 minute și folosești ața dentară astfel încât să nu rămână niciun rest alimentar.

  1. Folosește gelul de curățare facială

După ce te demachiezi, utilizează un produs de curățare facială pentru a îndepărta orice piele moartă, murdărie și transpirație.

Demachiantele sunt diferite de săpun, așa că ar fi indicat să cumperi un produs conceput special pentru curățarea pielii delicate de pe față. Alege, de asemenea, un produs de curățare facială potrivit pentru tipul tău de piele.

  1. Aplică un tonner

Folosirea unui tonner înainte de culcare îți poate îmbunătăți considerabil aspectul pielii. Tonnerul are scopul de a îndepărta orice urmă de murdărie, machiaj sau alte substanțe ce nu ar trebui să persiste prea mult pe tenul tău. Aplică un tonner creat pentru tipul tău de piele, în fiecare seară înainte de culcare pentru a-ți asigura o piele cât mai sănătoasă. Folosirea unui tonner prea dur pentru pielea ta poate duce la iritații. Tipurile de piele uscată și normală ar trebui să evite formulele pe bază de alcool, care sunt într-adevăr necesare doar pentru persoanele cu ten gras.

  1. Folosește crema preferată de hidratare

Odată ce tonnerul s-a uscat, ar trebui să aplici un strat subțire de cremă hidratantă. Crema hidratantă poate ajuta la estomparea liniilor fine și a ridurilor. Este un mit că doar persoanele cu piele uscată au nevoie de cremă hidratantă. Caută o cremă hidratantă care este făcută pentru tipul tău de piele. Acest lucru este important mai ales dacă ai o piele uscată sau predispusă la acnee.

  1. Desfă-ți părul

S-ar putea să crezi că este mai bine să-ți ți părul prins în timp ce dormi. Ei bine, nu! Cel mai bine este să-l lași pe spate, desfăcut. Experții spun că pe măsură ce te miști în somn, elasticele îți pot rupe părul. Cu toate acestea, dacă preferi dormitul cu părul prins, asigură-te că optezi pentru o față de pernă din mătase.

  1. Dormi cu picioarele goale

Purtatul șosetelor în pat poate fi confortabil și călduros, însă picioarele tale vor transpira în timpul somnului. Această transpirație poate crea mediul perfect pentru dezvoltarea anumitor ciuperci și bacterii. Cel mai bun sfat este să renunți la obiceiul de a purta șosete în timp ce dormi, astfel încât riscul de apariție a boli nedorite să fie redus simțitor.

Surse: amazonswatchmagazine.com, theeverygirl.com, thetalko.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân