5 sfaturi pentru a avea un păr minunat dimineața

Dacă te străduiești în fiecare dimineață să-ți descurci firele de păr, să le faci să arate strălucitor sau să obții un aspect plăcut, atunci iată câteva trucuri care îți vor rezolva problemele părului.
  • Publicat:
5 sfaturi pentru a avea un păr minunat dimineața
5 sfaturi pentru a avea un păr minunat dimineața sursa foto: shutterstock

Dacă ești victima zilelor proaste în materie de păr, durerea ta poate fi înțelească pe deplin. Rutina de înfrumusețare de zi cu zi a femeilor este destul de elaborată și a avea o zi proastă în ceea ce privește aspectul părului este o neplăcere în plus.

În loc să pierzi o groază de timp prețios dimineața, rezervă-ți câteva minute cu o seară înainte și încercă aceste sfaturi. Sunt ușoare, eficiente și nu necesită învestiții costisitoare. În plus, te vei trezi cu un păr superb cu aproape zero efort.

Iată care sunt aceste 5 sfaturi pe care trebuie să le urmezi:

  1. Folosește o față de pernă din mătase

Înlocuiește fața ta de pernă obișnuită din bumbac, cu una din mătase. Pernele din bumbac îți aspresc cuticulele părului și totodată, le încurcă. Pe de altă parte, cele din mătase provoacă mult mai puțină frecare și ajută la menținerea strălucirii părului. Mai mult de atât, mătasea este o țesătură prietenoasă și bine cunscută pentru beneficiile ei asupra pielii, fiind de mare ajutor în prevenirea ridurilor.

  1. Împletește-ți părul înainte de somn

Indiferent de textura părului tău (creț, ondulat, drept), împletirea înainte de somn poate fi de mare ajutor. Împletește-ți părul lejer într-o împletitură pentru a preveni ca sebumuldin păr să ajungă pe suprafața pielii. Acest lucru va ajuta, de asemenea, ca părul să capete un aspect ondulat la trezire.

  1. Folosește pe timp de noapte o mască de păr

Părul tău are nevoie în permanență să fie hrănit corespunzător, iar cel mai indicat moment pentru a aplica o mască hrănitoare este seara, înainte de somn. Dacă masca este ținută peste noapte, aceasta va ajuta părul și scalpul să absoarbă toți nutrienții de care au nevoie. Nu uita ca după aplicarea măștii să-ți acoperi părul cu un prosop sau cu o cască de baie.

  1. Nu dormi cu părul umed

Părul tău poate arăta cumplit dacă îl speli noapte târziu, iar imediat după te culci. Părul umed este mai predispus la încrețire și, prin urmare, poate apărea ruperea părului. În plus, s-ar putea să întâmpini probleme uriașe când vine momentul să-l coafezi. Dormitul cu părul umed creează zone neuniforme și greu de coafat.

  1. Folosește șampon uscat cu o seară înainte

În locul folosirii șamponului uscat dimineața, înceacă să îl aplici seara, înainte de somn. Doar aplică-l pe suprafața părului și lasă-l acolo peste noapte. Părul tău va dispune de un timp amplu de absorbție.

Surse: girlstyle.com, prevention.com, harpersbazaar.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”