5 metode pentru a combate căderea părului în sezonul rece

Căderea părului reprezintă un proces temporar și cât se poate de normal al organismului, fiind un mijloc prin care corpul oferă un răspuns factorilor stresori din mediul extern. Cu toate acestea, ar fi bine să arunci o privire la câteva metode care ar putea să fie de mare ajutor în combaterea căderii părului.
  • Publicat:
5 metode pentru a combate căderea părului în sezonul rece
5 metode de a combate căderea părului în sezonul rece sursa foto: shutterstock

În sezonul rece, totul pare că este lipsit de viață, inclusiv buzele, pielea și părul. Nu este nimic neobișnuit  în faptul că iarna este anotimpul în care problemele de cădere ale părului și scalpul sse acutizează.

În timpul iernii, aerul de afară este uscat, ceea ce duce la probleme ale părului și scalpului. Scalpul se usucă ceea ce duce la mătreață și senzații de mâncărime. O cantitate mare de mătreață poate contribui, de asemenea, la accentuarea căderii firelor de păr.

Iată câteva metode prin care poți încerca să-i oferi părului tău o mână de ajutor pentru a estopa pierderea unui număr mare de fire:

1. Oferă-i hidratare părului tău

Pe toată durata sezonului rece, căldura și aerul uscat din interior îți pot deshidrata părul fără să-ți dai seama. Mai mult de atât, dacă în rutina ta apar uscătorul de păr sau alte aparate pentru styling pe bază de căldură, riști ca părul să se deterioreze mult mai mult. Așadar, una dintre cele mai bune metode de hidratare pentru părul tău pe timpul sezonului rece este folosirea uleiului sau balsamului fără clătire, care sunt de mare ajutor în combaterea uscăciunii părului.

Aplicarea uleiului de păr previne despicarea vârfurilor. În același timp, balsamul de păr fără clătire trebuie aplicat pe suprafața scalpului, înainte de uscarea părului. Alege dintre uleiurile de cocos, ricin, shea sau argan.

2. Nu-ți spăla părul cu apă fierbinte

Dacă îți speli părul cu apă fierbinte pentru un timp mult prea îndelungat, riști ca părul tău să devină uscat și încrețit. În final, acest fenomen poate duce la deteriorarea ireversibilă a părului, lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești. Bucură-te de o baie fierbinte, dar nu mai mult de 10 minute.

3. Spune NU plăcii de îndreptat părul

Nu este de mirare faptul că placa de păr sau alte aparate pentru styling pe bază de căldură deteriorează considerabil firul de păr. Dacă părul tău este fragil și prezintă deja deteriorări, coafarea acestuia cu aparatele pe bază de căldură nu face decât să-i înrăutățească aspectul. Există două variante pentru a înlocui folosirea unor astfel de aparate: fie te bucuri de textura naturală a părului tău, fie recurgi la alte metode de stilizare pentru părul tău precum împletiturile sau bigudiurile. Cu puțin exercițiu vei reuși să creezi un styling reușit pentru părul tău.

4. Mănâncă sănătos și odihnește-te corespunzător

Căderea părului poate fi cauzată de deficiențele de nutrienți. În cazul în care te confrunți cu căderi masive ale părului, este timpul să îți evaluezi dieta. Evită orice obicei alimentar restrictiv sau dietele rapide, deoarece acestea implică adesea excluderea anumitor grupe de alimente de care depinde creșterea sănătoasă a părului. Asigură-te că incluzi în alimentația ta spanacul și broccoli, astfel încât aportul de fier să crească.  În plus, adaugă acizii grași esențiali ce se găsesc în somon și nuci pentru rezultate spectaculoase.

5. Include vitaminele

Medicul îți poate efectua diferite teste pentru a vedea dacă ai o deficiență de vitamine în corp. Anumite carențe de vitamine și minerale precum vitaminele A, B, C, D, E, zinc și fier  pot împiedica regenerarea părului.

Oricine se gândește să ia un supliment de multivitamine ar trebui să discute mai întâi cu un medic. Cele mai bune produse conțin toate sau majoritatea cantităților zilnice recomandate din fiecare vitamină și mineral într-o singură doză.

Surse: monpure.comstylist.co.ukthehealthsite.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân