Cum se foloseşte corect placa de îndreptat părul

Plăcile nu vătămează părul, atât timp cât ţinem cont de nişte reguli elementare. În primul rând, nu întinde părul cât timp este încă ud. Trebuie uscat în prealabil şi abia apoi va putea fi coafat.
Cum se foloseşte corect placa de îndreptat părul

Plăcile nu vătămează părul, atât timp cât ţinem cont de nişte reguli elementare.

În primul rând, nu întinde părul cât timp este încă ud. Trebuie uscat în prealabil şi abia apoi va putea fi coafat.

După aceea, piaptănă părul şi împarte-l în şuviţe, pentru a fi mai uşor de coafat. Începe întotdeauna cu părţile aflate dedesubt, pentru ca, până la la final, să ajungi la cele de la suprafaţă. Asigură-te că placa va trece pe toată suprafaţa părului, de la rădăcină înspre vârfuri, însă fără să te opreşti într-un loc mai mult de două secunde.

Astfel, vei obţine cele mai bune rezultate, fără a deteriora părul.

Pentru ca întinderea părului să fie cât mai delicată cu putinţă şi pentru a proteja părul de acţiunea căldurii excesive, foloseşte plăci care permit reglarea căldurii între 130-180 de grade Celsius, în funcţie de tipul tău de păr: fin, normal sau rezistent.

Înainte de folosirea plăcii aplică pe păr un spray pentru protecţia termică a firelor de păr. Oricât de performantă ar fi placa ta (cele mai moderne au un strat ceramic pentru protecţia părului) foloseşte întotdeauna un astfel de produs pe care îl găseşti şi în comerţ, dar cel mai uşor îl poţi achiziţiona direct din saloanele de coafură.

De asemenea poţi folosi şi un pieptene normal, pe care să îl treci prin păr, chiar înainte de a-l îndrepta cu ajutorul plăcii. Astfel, părul se va descâlci şi va deveni mai uşor de aranjat.

Trebuie să păstrezi placa în permanenţă curată, altfel, produsele de styling  utilizate pot rămâne pe aceasta, iar până la urmă vor ajunge la tine în păr, însă la o temperatură mult prea ridicată, ceea ce le va face să îşi piardă din proprietăţi şi să afecteze părul. După utilizare, placa trebuie curăţată cu o cârpă moale, ceea ce o va menţine într-o stare ideală de funcţionare.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Renunţă la zahăr ACUM!
Renunţă la zahăr ACUM!
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată