5 ritualuri de înfrumusețare adunate din toată lumea pe care merită să le încerci

  • Publicat:
5 ritualuri de înfrumusețare adunate din toată lumea pe care merită să le încerci

Ritualurile de frumusețe sunt preferatele doamnelor de pretutindeni, însă datorită diversității culturale, nu avem acces la toate. Noi am adunat câteva dintre ele și suntem gata să vi le împărtășim și vouă!

Scrub cu orez pentru anti-îmbătrânire

Știai că orezul îți scapă tenul de riduri sau de semnele de îmbătrânire nedorite? Nu este mirare că femeile din Asia arată atât de fresh, de parcă au fi descoperit secretul tinereții.

Cum faci scrubul? Pui orez într-o sticlă cu apă și îl lași să se înmoaie bine preț de 20 de minute. Strecori ulterior apa et voila! orezul astfel obținut îl folosești pe post de scrub.

Citește și: Secretul tenului perfect al asiaticelor. Un ingredient banal din bucătărie le ajută să aibă pielea curată

Apă de rozmarin pentru strălucirea și vitalitatea părului

De câte ori nu ți s-a întâmplat să achiziționezi produse de păr deloc ieftine care îți promiteau marea cu sarea? E timpul să nu mai cheltuiești sume enorme pe produse de îngrijire și să iei în calcul și ingredientele naturale. Ca de pildă… apa de rozmarin!

Femeile din Grecia Antică obișnuiau să fiarbă câteva fire de rozmarin în apă și după ce se răcea complet apa astfel obținută, să își toarne acest amestec pe păr.

Datorită proprietăților plantei de rozmarin, apa infuzată cu acesta este un mix care hrănește foliculii părului, îngroașă firul de păr și dă un plus de strălucire și vitalitate.

Citește și: Ceaiul de rozmarin, metoda minune pentru creșterea părului. E noul trend pe TikTok, după apa de orez

Turmeric pentru un ten sănătos

Turmericul este folosit într-o sumedenie de modalități, de la măști de față la tratamente, și în combinație cu alte ingrediente naturale precum mierea sau zeama de lămâie.

Folosirea turmericului în rutina de îngrijire îți va lăsa tenul mai neted, mai uniform și nu te vei mai confrunta nici cu coșurile atât de neplăcute. Încearcă!

Nisip pentru eliminarea celulitei

Atunci când vine vorba de celulită, masajul cu ajutorul mișcărilor circulare folosind scrubul este una dintre cele mai eficiente moduri de a o înlătura. Braziliencele sunt cunoscute pentru utilizarea nisipului (da, ați auzit bine!) pentru a-și tonifia pielea. Textura abraziva a acestuia are o acțiune exfoliantă, elimină celulele moarte și dă un aspect mai sănătos și mai neted pielii tale. Unde mai pui că este și la îndemână oricui?!

Zahăr pentru îndepărtarea părului corporal

Pasta de zahăr este cea mai inedită formă de epilare, deja saloanele au descoperit acest truc genial! Această metodă originară din Orientul Mijlociu este și mai igienică decât orice altă formă de îndepărtare a părului nedorit de pe corp.

Cum obții pasta? Prin combinarea a trei ingrediente: apă, zahăr și lămâie. Înainte să o aplici asigura-te că pielea ta este curățată optim. De asemenea, similar procesului de epilare clasică (ceară), pastă trebuie aplicată în sensul opus al creșterii firelor de păr.

Citește și: Cum faci acasă ceară de epilat din zahăr, apă și suc de lămâie. Epilarea cu zahăr nu este dureroasă și nu provoacă iritații

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân