Cum faci acasă ceară de epilat din zahăr, apă și suc de lămâie. Epilarea cu zahăr nu este dureroasă și nu provoacă iritații

  • Publicat:
Cum faci acasă ceară de epilat din zahăr, apă și suc de lămâie. Epilarea cu zahăr nu este dureroasă și nu provoacă iritații
Sursa foto: Shutterstock

Dacă lama de ras nu te mai mulţumeşte, epilarea profesională la cabinetul cosmetic te uşurează de prea mulţi bani iar durerile aparatului de epilat sau ale benzilor clasice de ceară sunt greu de suportat, află că există o metodă eficientă, simplă şi naturală care te poate scăpa de corvoada părului nedorit din orice zonă a corpului – epilarea cu zahăr.

Cum faci acasă ceară de epilat din zahăr

Pentru a face acasă ceară din zahăr ai nevoie de:

  • 2 cești de zahăr
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • o jumătate de ceașcă de apă
  • o cratiță

Metoda de preparare:

Zahărul, apa și sucul de lămâie se amestecă într-o cratiță, apoi se pune vasul pe foc mediu spre mic. Lasă amestecul să ajungă la punctul de fierbere, amestecând încontinuu. Nu lăsa prea mult amestecul pe foc, pentru că se poate arde și va fi prea tare când se răcește.

Zahărul trebuie să se dizolve complet și să devină lichid. Culoarea trebuie să fie galben-arămie, nu maro închis, iar consistența ca a unui sirop.

Lasă ceara să se răcească aproximativ 30 de minute (va căpăta consistența mierii), apoi toarn-o într-un borcan de sticlă.

Sursa foto: Shutterstock

Se ia ceara de zahăr (călduță, dar nu fierbinte, atenție!) pe o spatulă de lemn și se aplică pe zona dorită, în sensul creșterii firului de păr. Dacă ești începătoare, aplică ceară pe o zonă mai mică la început.

Se acoperă cu o bucată de material zona dată cu ceară, se presează un pic și se ține un minut, apoi se trage rapid în sensul invers al creşterii firelor de păr.

Pentru zonele corpului predispuse la umezeală (axilar, inghinal) se recomandă degresarea pielii cu pudră de talc înainte de epilare.

Restul de ceară poate fi reîncălzită la bain marie pentru următoarea tură de epilare.

Beneficiile epilării cu zahăr

Epilarea cu zahăr nu este la fel de nocivă pentru piele ca alte metode de epilare, cum ar fi epilarea cu ceara de exemplu, deoarece zahărul nu se lipeşte de piele, ci doar de firul de păr.

Această pastă este un produs 100% natural, conţine zahăr, apă si suc de lămâie, fiind recomandată în cazul pielii sensibile.Este singurul produs permis în cazul persoanelor ce suferă de dermatite, psoriazis, cât şi celor care suferă de varice.

Acest tip de epilare poate fi realizat în propria intimitate, acasă, şi este mai puţin dureroasă decât alte metode de îndepărtare a părului nedorit.
În plus, poţi îndepărta chiar şi părul din zonele mai puţin accesibile vederii, scutindu-te de privirile cosmeticienei.

Epilarea cu zahăr este extrem de eficientă şi îţi asigură o piele fină şi picioare perfecte timp de 5 săptămâni. În plus, ingredientele nu sunt toxice şi nu conţin parfum.

După epilarea cu zahăr pielea se simte mult mai catifelată, nu rămâne lipicioasă.  După mai multe epilări, rădăcina firului de păr se slăbeşte, iar firele de păr devin mai subţiri şi numărul lor scade.

Sursa foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”