Epilarea definitivă – Cum știm ce ni se potrivește? Dr. Amalia Anghel: „Din fericire există lasere eficiente pentru orice tip de piele, în orice anotimp”

Pielea fină este un “must” atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Cu cele mai performante tehnologii laser, astăzi oricine poate spune NU, în siguranță, pilozității excesive. Astăzi Dr. Amalia Anghel ne va explica de ce epilarea cu laser NU este dureroasă și ce efecte de durată aduce aceasta cu sine.

Tehnologiile evoluează de la an la an, iar rezultatele sunt din ce în ce mai bune când vine vorba despre laserele care înlătură firele nedorite de păr de pe corp. E cineva care să nu-și dorescă o metodă care să ne scape rapid și definitiv de părul nedorit și, dacă este posibil, fără durere?

Problema apare atunci când trebuie să alegem între numeroasele tehnologii disponibile în clinicile de specialitate. Dr. Amalia Anghel, medic primar Dermatovenerologie în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență Dermatologie București ne ajută să alegem în cunoștință de cauză ceea ce ni se potrivește, în funcție de fototipul pielii, dar și de caracteristicile firului de păr.

Epilarea definitivă: cum știm ce ni se potrivește?

Dr. Amalia Anghel:  „Dioda, Alexandrite, Yag, Soprano? Toate sunt lasere eficiente și toate promit rezultate spectaculoase. Cu fiecare dintre ele ajungem la liman în cele din urmă, după mai multe sau mai puține ședințe, pentru că fiecare acționează doar la o anumită lungime de undă. Fără a intra în detalii tehnice (pe acestea le puteți descoperi pe site-urile producătorilor), important este să reținem că cele mai rapide rezultate le putem obține doar cu laserele care înglobează toate cele trei lungimi de undă, care distrug firele de păr în timp record. Aceste lasere reprezintă un vârf de lance în industria frumuseții, fiind acum disponibile pentru toate fototipurile de piele, sunt sigure și blânde, astfel încât să aveți încredere în proces și să vă relaxați.

Până în prezent există două astfel de lasere pentru epilarea definitivă pe piața națională & internațională, aprobate FDA (n.a. Federal Drug Administration), lasere care însumează într-un singur capăt de epilare toate cele trei lungimi de undă necesare procesului de eliminare a firelor de par nedorite de pe orice zona a corpului, inclusiv facial. Acest lucru face posibile rezultate cu adevărat spectaculoase încă de la prima ședință, majoritatea clienților dorind să renunțe la ședintele de epilare definitivă după numai trei ședințe. Chiar dacă părul nu mai crește după cele trei ședințe menționate, este important să ducem cele șase ședințe până la capăt.

De ce nu ne putem limita la doar trei ședințe? 

Pentru că nu toate firele de păr sunt în același timp în faza activă de creștere, când sunt cel mai susceptibile pentru a fi distruse. Unele dintre fire sunt în fază anagen, fază activă, altele în catagen și altele în telegen, fază dormandă. Cele care nu se află în fază activă pot suferi încetinirea creșterii, dar nu pot fi distruse complet. De aceea trebuie intervenit de șase ori, pentru a prinde toate firele în faza propice înlăturării lor.

Lasere de epilare definitivă, eficiente pe orice tip de piele, în orice anotimp!

Printre beneficiile laserelor care acționează pe trei lungimi de undă, amintim:

  •  Tehnologia avansată Trio (3D), cu cele mai eficiente 3 lungimi de undă – Dioda, Alexandrite si NdYAG, – este cea mai performantă tehnologie de ultimă generație
  • În perfectă siguranță;
  • Fără durere;
  • Cu rezultate uimitoare încă de la prima ședință!
  • Tratament rapid, procedură cu durată redusă
  • Eficiență garantată pentru orice tip de păr și pentru orice fototip de piele (inclusiv pe pielea bronzată)
  • Valabil în orice anotimp, inclusiv vara

Cum funcționează? 

Laserele de ultimă generație, apreciate la nivel mondial, cu cea mai mare eficiență pentru îndepărtarea pilozității, înglobează tehnologii care permit tratamente rapide, de până la două ori mai scurte ca și durată decât în versiunea anterioară. Durata exactă a unei sesiuni de tratament depinde de zona tratată și caracteristicile firului de păr.

Laserele care dețin tehnologia SHR trimit impulsuri scurte repetate rapid, care ajung adânc în derm, rădăcinile firelor de păr fiind încălzite și distruse la 45 de grade Celsius, iar capilarele care hrănesc foliculii fiind sigilate (pentru ca acestea să nu se mai formeze). În acest fel, încă de la prima sedință, un procent de aproximativ 50% dintre firele de păr aflate la maturitate vor ceda definitiv. 

Un plus îl aduce și tehnologia de răcire continuă în timpul lucrului, aceasta oferind confort pacientului și protejând pielea de posibile arsuri. Adică exact acea senzație de lipsă a durerii, pe care o dorim atunci când căutăm laserul potrivit pielii noastre.

Un alt avantaj al acestor lasere este faptul că se adresează oricărui fototip, fiind eficiente pe orice tip de piele, fir de păr, în orice moment al anului, inclusiv primăvara și vara. Datorită eficienței acestor aparate, protocoalele de lucru sunt scurte, fiind nevoie în medie de 4-6 ședințe repetate la interval de  4 – 6 săptămâni, pentru a obține rezultatul dorit. Pentru întreținerea rezultatelor, procedura are apoi nevoie de o singură ședință la interval de un an.

Care sunt contraindicațiile tratamentelor laser pentru epilarea definitivă?

Există trei contraindicații majore:

  • cancerele active,
  • sarcina/alăptarea
  • administrarea de antibiotice/medicamente fotosensibilizante, restul afecțiunilor asociate sau tratamentele administrate fiind contraindicații relative și doar medicul/terapeutul este cel care decide dacă procedura poate fi efectuată în completă siguranță.

Citește și: Cele mai eficiente terapii laser medicale care tratează afecţiunile dermatologice şi estetice pe timp de vară

În continuare, Dr. Amalia Anghel explică de ce epilarea cu laser NU este dureroasă și ce efecte de durată aduce cu sine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Amalia Anghel - Medic primar Dermatovenerologie
Dr. Amalia Anghel este Medic Primar Dermatovenerologie, Doctor în științe medicale, Expert Terpii injectabile / Terapii laser / Dermatoscopie & Dermato-oncologie și Trainer Juvederm România & Alma Laser in cadrul clinicii SKINMED. Titulaturi și funcții dermatologie, dermatoscopie, ...
citește mai mult
De ce părul trebuie tuns periodic?
De ce părul trebuie tuns periodic?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân