Ceaiul de rozmarin, metoda minune pentru creșterea părului. E noul trend pe TikTok, după apa de orez

Cel mai nou trend de beauty este amestecul de ceai de rozmarin, lansat de un utilizator al platformei care a strâns milioane de afișări.
  • Publicat:
Ceaiul de rozmarin, metoda minune pentru creșterea părului. E noul trend pe TikTok, după apa de orez
Foto: shutterstock

O nouă zi, o nouă metodă descoperită pe TikTok care promite un păr lung, des și sănătos. Cel mai nou trend de beauty este amestecul de ceai de rozmarin, lansat de un utilizator al platformei care a strâns milioane de afișări. Tânăra demonstrează cum ceaiul de rozmarin aplicat pe păr ajută la îmbunătățirea creșterii părului.

Ceaiul de rozmarin pentru creșterea părului

În acest video, @kaligirl pregătește sprayul pentru păr prin punerea la fierbere a rozmarinului în apă, lăsat mai apoi la infuzat pentru o oră. Ulterior, tânăra transferă lichidul într-un recipient cu care să poată pulveriza produsul pe păr și îl ține la frigider pentru a rezista o săptămână. Formula se aplică pe părul umed, proaspăt spălat și se evită contactul cu fața. La final, se folosește un prosop pentru a absorbi excesul de produs înainte de a usca părul.

Într-un alt video, Kali arată imagini de tip „înainte și după” pentru a arăta utilizatorilor rezultatele obținute în decursul unui an de zile.

Cercetările în acest sens sunt destul de limitate, dar există un studiu publicat în jurnalul SkinMED care arată rezultate promițătoare în rândul persoanelor care suferă de alopecie și au folosit uleiul de rozmarin. Studiul arată că efectele uleiului de rozmarin sunt similare efectelor pe care le are minoxidilul pentru creșterea părului.

Uleiul de rozmarin poate ajuta la îmbunătățirea creșterii părului în rândul pacienților care se confruntă cu căderea părului produsă de alopecie sau înaintarea în vârată. Nu este destul de clar cum funcționează uleiul de rozmarin, dar specialiștii cred că acesta blochează un hormon care poate afecta foliculii de păr.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Ai varice? Ce riști dacă nu te operezi
Ai varice? Ce riști dacă nu te operezi
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”