5 obiceiuri de frumusețe care pot dăuna major tenului tău

  • Publicat:
5 obiceiuri de frumusețe care pot dăuna major tenului tău
Sursa foto: pexels

Dacă vrei să ai parte de un ten frumos, sănătos și fără de cusur, află la ce obiceiuri trebuie să renunți. Fără să le conștientizezi, pot dăuna major frumuseții tale.

5 obiceiuri de beauty care dăunează tenului

A sări peste demachiere înainte de culcare

Să mergi la culcare fără să îți dai jos machiajul poate fi cu adevărat nociv pentru tenul tău. Oricât de obosită ai fi, încearcă să îți speli măcar bine tenul. În caz contrar, machiajul purtat întreaga zi, împreună cu murdăria și uleiurile naturale ale corpului nu vor face decât să îți sufoce porii și să ducă la apariția a numeroase probleme severe, precum acnee, apariție de riduri premature, etc.

Citește și: Demachierea corectă, pas cu pas

A-ți „reîmprospăta” machiajul

Și tu ești adepta reaplicarii machiajului în timpul zilei? Nici nu îți poți imagina ce consecințe teribile pentru ten poate avea acest obicei. Reaplicarea fondului de ten sau a blush-ului peste machiajul deja existent îți va bloca, ca și-n cazul anterior, porii. Și în consecință, te vei confrunta cu iritații, coșuri nedorite sau chiar acnee seboreica.

A folosi cosmetice ce au expirat deja

Poate că sună absurd, dar este cât se poate de real: de cele mai multe ori omitem de verificăm termenele de expirare ale produselor din portfardul nostru. Atât de greșit! Citește întotdeauna termenele de valabilitate de pe recipiente și, mai mult de atât, respectă-le.

Citește și: Aruncă-le ACUM!

A folosi pensule de machiaj murdare

Pensulele cu care îți aplici fondul de ten sau fardul trebuie curățate periodic. Specialiștii recomandă spălarea lor cel puțin săptămânal. Aceeași regulă, desigur, se aplică și-n cazul buretelui pentru aplicarea fondului de ten. Toate aceste ustensile pentru machiaj acumulează particule și praf, dar și celule moarte, creând astfel un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

A-ți exfolia tenul în mod exagerat

Deși exfolierea în sine reprezintă o practică benefică pentru un ten curat și luminos, specialiștii avertizează să nu exagerezi cu acest aspect. Moderația e cheia și aici. O dată pe săptămâna este suficient să îți aplici un gomaj pentru exfoliere.

În caz contrar, tenul tău va percepe abuzivă această formă de îngrijire și va reacționa, ducând astfel la apariția acneei și a iritațiilor.

Citește și: Exfolierea corectă în funcție de tipul de ten

Surse: Web Md, Times of India, Health Shots

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being