Apa prea fierbinte duce la apariția mătreții. 4 motive să clătești părul cu apă rece

Află de ce e bine să clătești părul cu apă rece. Efectele sunt uimitoare!
  • Publicat:
Apa prea fierbinte duce la apariția mătreții. 4 motive să clătești părul cu apă rece
Sursa foto: Profimediaimages.ro

Dacă îți clătești părul cu apă rece, acesta va fi mai strălucitor, mai voluminos și mai neted, susțin experții. Asta deoarece apa rece închide cuticula și păstrează uleiurile benefice părului.

În plus, apa rece îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului, întărind astfel rezistența rădăcinilor. Totodată, previne uscarea excesivă a pielii de pe cap și mâncărimile.

Dacă îți clătești părul cu apă rece, mătreața va dispărea

Pielea uscată de pe scalp este adesea cauzată de apa fierbinte. De asemenea, și mătreața este asociată cu folosirea apei fierbinți pentru spălarea și clătirea părului. În schimb, apa rece menține sebumul benefic în firul de păr și la nivelul scalpului, prevenind astfel uscarea pielii și apariția mătreții.

Părul este mai strălucitor 

Apa rece închide cuticula și menține astfel uleiurile benefice în firele de păr. Drept urmare, după spălarea părului cu șampon și folosirea balsamului, este indicat să clătești cu apă călduță spre rece pentru a avea o podoabă capilară mai strălucitoare, chiar dacă ai părul vopsit sau decolorat.

Părul este mai neted și mătăsos

Părul creț sau ondulat este mai predispus să aibă un aspect mat și dezordonat. Pentru „disciplinarea” firelor, clătește părul cu apă rece după ce folosești produse de hidratare.

Circulația sanguină la nivelul scalpului este îmbunătățită

Dacă vrei să ai părul rezistent, strălucitor și cu volum, este foarte important să îi asiguri o bună circulație a sângelui de la rădăcină. Dacă alternezi apa caldă cu apa rece, circulația sanguină la nivelul scalpului va fi cu mult îmbunătățită, substanțele nutritive vor ajunge mai repede la firul de păr și acesta va fi mai rezistent și revitalizat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Senior Editor - Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ... citește mai mult
Recomandare video
Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă