Spălatul des pe cap distruge părul! Află cu ce probleme te poți confrunta

Din păcate, experții susțin că spălatul des pe cap afectează sănătatea firului de păr. Dacă speli părul zilnic acesta va cădea.
  • Publicat:

Mulți dintre noi facem duș de două ori pe zi: dimineața, înainte de a pleca la serviciu și seara, când ne întoarcem acasă. Se mai întâmplă chiar să ajungem să spălăm și părul prea des, fie pentru că ni se pare că nu arată bine sau pentru că are un aspect gras. Din păcate, experții susțin că spălatul des pe cap afectează sănătatea firului de păr.

Dacă îți speli părul zilnic te poți confrunta cu căderea părului și ruperea firului de păr. În plus, dacă folosești apă prea fierbinte, scalpul se usucă, iar rădăcina firului de păr începe să se slăbească. Astfel, firul de păr poate deveni uscat și poros, deteriorat și poate cădea mai repede.

Experții susțin că ideal ar fi să ne spălăm părul o dată sau de două ori pe săptămână, deoarece dacă spălăm părul prea des ne putem confrunta cu numeroase probleme, de la vârfuri despicate și scalp uscat și mâncărimi, până la încurcarea firului de păr, mai ales dacă folosim un șampon care conține ingrediente dure.

Părul nostru produce un ulei natural numit sebum, care ajută la protejarea scalpului și la menținerea hidratării, dar dacă șamponăm părul prea des, îndepărtăm acest ulei, iar firul de păr devine vulnerabil.

Trebuie să speli părul în funcție de tipul de păr pe care-l ai, dar ideal este ca acest obicei să fie o dată sau de două ori pe săptămână, cu apă călduță. Dacă părul tău este extrem de gras, probabil ești tentat să îl speli mai des, dar trebuie să găsești un echilibru pentru a nu-l deteriora.

Persoanele cu părul fin ar trebui să spele părul de două ori pe săptămână sau de trei ori dacă este absolut necesar, pentru că tind să aibă mai multe glande sebacee care pot contribui la aspectul gras al părului. În schimb, persoanele cu un păr normal, ar trebui să spele părul o dată sau de două ori pe săptămână.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult