Exfolierea corectă în funcție de tipul de ten

Exfolierea este un proces important pentru îngrijirea pielii, dar frecvența cu care o facem poate să ne afecteze.
  • Publicat:

Exfolierea este un proces important pentru îngrijirea pielii, dar frecvența cu care o facem poate să ne afecteze. Am stat de vorbă cu Dr. Victor Clătici, medic primar dermatologie, care ne explică ce rol are exfolierea, dar mai ales ce modificări apar la nivelul pielii începând cu vârsta de 30 de ani.

Exfolierea: bună sau rea?

„Diferența dintre uz și abuz câteodată este foarte mare. Exfolierea înseamnă îndepărtarea stratului de celule moarte de la suprafața pielii, dar trebuie să ținem cont de faptul că acel strat de celule moarte de la suprafața pielii are un rol important. Printre altele, el menține gradul nostru de emoliere. O îndepărtare agresivă sau prea frecventă are și un efect invers. Personal, eu recomand exfolierea o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni, de la caz la caz. Mai mult decât atât, o pacientă cu acnee activă dacă folosește orice produs de exfoliere practic își agită acneea. Mai mult decât atât, ia bacteriile dintr-un loc și le duce în altul”, explică specialistul dermatolog.

Pentru a descoperi toate informațiile urmărește integral materialul video.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult