3 reţete de mască de faţă cu albuş de ou pentru fiecare tip de ten

Descoperă trei reţete de mască de faţă cu albuş de ou pentru ten gras, mixt şi uscat.
02.04.2020
3 reţete de mască de faţă cu albuş de ou pentru fiecare tip de ten

Chiar dacă beneficiile albuşului de ou nu au fost demonstrate ştiinţific, multe persoane cred că acest ingredient chiar le poate face bine, datorită proteinei conţinute.

Într-un singur ou se găsesc 3,6 grame de proteină, iar aceasta, se presupune, ar ajuta la eliminarea excesului de sebum şi la atenuarea ridurilor.

De asemenea, albuşul conţine vitamine şi minerale care pot contribui în general la sănătatea pielii.

Descoperă mai jos 3 reţete de mască de faţă pe bază de albuş de ou, în funcţie de fiecare tip de ten: gras, mixt, uscat.

Mască de faţă cu albuş pentru tenul gras

Această mască este ideală pentru persoanele care au pielea grasă. Iată cum o poţi face: amestecă un albuş de ou cu zeama de la o jumătate de lămâie. Spală-te pe faţă cu apă caldă, apoi aplicăun strat subţire din mixul obţinut, cu ajutorul unei dischete demachiante. Evită zona ochilor!

Lasă să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Poţi folosi această mască de faţă de maximum 3 ori pe săptămână.

Mască de faţă cu albuş pentru tenul mixt

Această mască este indicate persoanelor care au pielea uscată pe obraji şi grasă în zona T (frunte, nas, bărbie). Iată cum se face: amestecă un albuş de ou până obţii o spumă albă şi adaugă 1 linguriţă de zeamă de lămâie şi una de miere.

Spală-te pe faţă cu apă caldă, apoi aplică masca, folosindu-te de o dischetă demachiantă. Lasă să acţioneze 15 mnute, apoi clăteşte cu apă caldă.

Mască de faţă cu albuş pentru ten uscat

Această mască hidratează în profunzime pielea, atenuând totodată aspectul porilor şi ridurile. Iată cum se face: pune într-un blender un albuş de ou, 7 boabe de strugure şi mixează până obţii o cremă fină.

Spală-te pe faţă cu apă caldă, apoi aplică masca şi las-o să acţioneze 15 minute, după care clăteşte cu apă caldă. Este indicată aplicarea suplimentară a unei creme hidratante după îndepărtarea măştii.

Precauţii la folosirea măştilor de faţă cu albuş

Albuşul de ou poate cauza reacţii alergice, mai ales în cazul persoanelor care suferă de diverse alergii. De aceea, înainte de aplicarea măştii, este indicate folosirea unei cantităţi mici pe o porţiune ascunsă a pielii (în spatele urechii, sub bărbie, pe palmă etc.), pentru testarea reacţiilor alergice.

Dacă nu apar modificări de culoare, mâncărimi, senzaţie de arsură în următoarele 15 minute, înseamnă că masca poate fi folosită în siguranţă şi pe pielea feţei.

De asemenea, se recomandă precauţie la aplicarea măştii de faţă cu albuş. Ouăle crude pot fi purtătoare ale bacteriei Salmonella.

Dacă, accidental, albuşul ajunge în apropierea gurii şi este ingerat, dar şi dacă este aplicat pe pielea crăpată, cu leziuni, zgârieturi, tăieturi, răni, este posibil să apară simptome precum diaree, febră, greaţă, vomă, crampe abdominale.

Alte ingrediente care pot fi folosite pentru realizarea unor măşti de faţă naturale şi eficiente sunt uleiul de măsline, mierea de albine, uleiul de cocos, iaurtul sau gelul de aloe vera.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Simona Fătulescu: ce probleme pot ascunde durerile de genunchi