Procedura cosmetică neinvazivă cu efecte imediate. Medic: Pielea este mai fină, mai curată și se reduc punctele negre și porii dilatați

25.10.2022
Procedura cosmetică neinvazivă cu efecte imediate. Medic: Pielea este mai fină, mai curată și se reduc punctele negre și porii dilatați
Sursa foto: Shutterstock

La trecerea de la anotimpul de vară la toamnă se impune o reorganizare în dressing, dar pielea nu este protejată de frig doar cu haine groase, ci are nevoie de îngrijire specială.

Pentru ca tenul să nu își piardă strălucirea, dermatologii recomandă folosirea unei creme cu efect hidratant puternic în cazul persoanelor cu tenul uscat, iar cele cu ten mixt pot folosi în continuare creme cu textură mai lejeră.

Cremele care conțin ceramide, acizi grași sănătoși, asigură un nivel de hidratare optim. De asemenea, produsele pe bază de acid hialuronic se pot dovedi un aliat în această perioadă”, explică Dr. Ana Grigorescu, medic specialist dermatolog.

Microdermabraziunea curăță și întinerește tenul

Tot în această perioadă se poate efectua o hidratare mai profundă cu acid hialuronic injectat intradermic, care are mai multe beneficii pentru piele, adaugă specialistul.

Efectul astfel obținut poate fi maximizat cu ajutorul intervențiilor de exfoliere a pielii.

În sezonul rece este cel mai bun moment pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii. Microdermabraziunea este o procedură dermatocosmetică neinvazivă, care are scopul de a exfolia stratul superficial pentru a obține întinerirea și curățarea tenului. Efectul se observă imediat după procedură: pielea este mai fină, mai curată și se reduc punctele negre și porii dilatați, în funcție de tipul tenului pacientului”, a declarat medicul dermatolog.

Peelingul chimic reglează secreția de sebum

Potrivit dermatologului, o altă procedură folosită cu succes toamna și iarna este peelingul chimic, care are multiple beneficii pentru ten: diminuarea ridurilor fine, a porilor dilatați, luminozitatea pielii, îndepărtarea punctelor negre și reglarea secreției de sebum.

„Alte proceduri care se pot efectua când pielea nu este expusă la soare sunt proceduri laser, cum ar fi CO2 și ResurFx, sau microneedling, având ca efect corectarea imperfecțiunilor de la nivelul pielii și reducerea ridurilor fine”, explică specialistul.

Cum echilibrul este secretul succesului, medicul recomandă efectuarea acestor proceduri în cabinetul dermatologului. În caz contrar, pielea poate avea de suferit, pot să apară hiperpigmentări, inflamație severă, descuamarea severă și dermatite iritative sau alergice de contact.

Balsam de buze, DA! Ulei de corp, NU!

Pentru ca îngrijirea să fie completă, balsamul de buze și cremele pentru ochi nu pot lipsi nici ele din rutina zilelor de toamnă. Pe măsură ce umiditatea din aer scade, pentru ca pielea să nu devină iritată și uscată, medicul recomandă și folosirea loțiunilor pentru întregul corp.

„Balsamul de buze care are în compoziție ceară naturală, extracte din jojoba, shea și migdale, vitaminele A, E și filtre UV are rolul de a hidrata, previne uscarea, descuamarea sau apariția fisurilor și protejează împotriva îmbătrânirii premature.

Și produsele pentru corp trebuie să fie hidratante în această perioadă, iar în funcție de preferință există produse cu textura mai lejeră sau mai grasă. Un lucru este însă cert: nu sunt indicate uleiurile deoarece ele doar balonizează celulele moarte, dând o falsă senzație de hidratare”, atrage atenția medicul dermatolog.

Dr. Ana Grigorescu, medic specialist dermatolog
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Mihaela Marinescu, VITALITAS: totul despre longevitate și îngrijirea de calitate a persoanelor vârstnice