Iată cum poți obține un lifting non invaziv!

Un lifting non invaziv se realizează cu ajutorul noii tehnologii HIFU.
  • Publicat:
Iată cum poți obține un lifting non invaziv!

Tehnologia HIFU ne permite astăzi să ne păstrăm frumusețea un timp mai îndelungat. Îmbătrânirea, grăbită de fumat și expunerea la soare – două obiceiuri ce reduc considerabil colagenul și elastina din piele – poate fi contracarată cu o tehnologie ce realizează un lifting non invaziv profund și eficient. Dr. Alexandra Dacios, medic specialist dermatologie, ne-a povestit mai multe despre cum putem obține un lifting non invaziv.

Ce se întâmplă doctore: Spuneți-mi cum se poate obține un lifting non invaziv pentru persoanele care au pielea lăsată?

Dr. Alexandra Dacios: Singurele opțiuni de lifting pentru pielea laxă, care nu presupun bisturiu sau ace, sunt radiofrecvența medicală și ultrasunetele de înaltă intensitate. În timp ce radiofrecvența necesită răbdare și consecvență, deoarece dă rezultate după mai multe sesiuni de tratament, ultrasunetele focalizate de înaltă intensitate sau HIFU oferă rezultate imediate și necesită mai puține sesiuni de tratament. Condiția esențială este ca dispozitivul folosit să fie de generație nouă, suficient de puternic ca să fie eficient, iar terapeutul să știe cum se aplică tratamentul.Cu toate acestea, trebuie ținut cont de faptul că orice tratament non invaziv sau chiar minim invaziv este eficient în cazul persoanelor care nu au depășit 60 de ani și care suferă de o laxitate medie și ușoară! Din păcate, în cazul celor cu vârstă înaintată, care au pielea foarte lăsată și care nici nu au investit în tratamente de întreținere, intervenția chirurgicală este singura care le poate oferi rezultate mulțumitoare. Doar bisturiul poate elimina pielea care atârnă peste conturul mandibular, de exemplu. Din această perspectivă, este foarte importantă prevenția și întreținerea, ca să nu fie nevoie de intervenții mai agresive și infinit mai costisitoare. HIFU reprezintă o variantă ideală pentru foarte multe persoane, iar acest aparat duce la rang de excelență această tehnologie folosită inițial în medicină pentru tratamentul tumorilor.

C.S.Î.D.: Care este principiul conform căruia funcționează acest aparat, Ultraformer III?

Dr. A.D.: Energia HIFU vizează structurile cheie de sub suprafața pielii, contractând fibrele de colagen care mențin pielea netedă și fermă. Tratamentul îmbunătățește și producția de colagen și produce rezultate și pe termen scurt, dar și pe termen lung. Pielea este formată din trei straturi esențiale. Primul este dermul superficial, urmat de dermul mai profund și stratul subcutanat sau musculo-aponevrotic-superficial, care acționează ca un liant între țesutul muscular, osos și piele.

Odată cu înaintarea în vârstă, structurile care mențin pielea fermă și tânără încep să slăbească. Acest lucru este cauzat în mare parte faptului că nivelurile de colagen și elastină încep să scadă, ceea ce afectează structurile de bază. Consecințele? O piele pe care se instalează ridurile și care începe încet-încet să se lase. Drept urmare, conturul facial se schimbă, se lasă obrajii, sprâncenele, pielea de pe gât.

Sistemul Ultraformer III abordează laxitatea și îmbătrânirea la toate cele trei niveluri ale pielii, prin pulsuri concentrate de ultrasunete de înaltă intensitate, care încălzesc țesuturile la o temperatură de 65 – 75°C. La această temperatură se induc niște leziuni termice controlate, care în primul rând contractă fibrele de colagen, iar în al doilea rând impulsionează neocolageneza, mai exact crearea de noi fibre de colagen.

Ultraformer III este atât de puternic, încât acționează ca o explozie de energie foarte precisă, furnizată exact în regiunea vizată. Totul se produce controlat, astfel că: în primă fază, are loc o migrație uniformă a celulelor pielii produsă de inflamație, apoi în a doua începe repararea leziunilor, fapt ce implică startul sintezei de colagen și în sfârșit, cea de-a treia fază are loc practic remodelarea pielii, care se întinde pe o perioadă de trei săptămâni până la șase luni după tratament, când efectul de lifting este din ce în ce mai vizibil.

C.S.Î.D.: Ce probleme poate rezolva?

Dr. A.D.: Ultraformer III produce un efect de lifting al feței, gâtului, decolteului obținut printr-un efect de “strângere” și ridicare al pielii lăsate. Efectul acesta de lifting se datorează faptului că se reface elasticitatea pielii. De exemplu, ridică sprâncenele căzute, care se lasă o dată cu vârsta, elimină sau estompează șanțurile nazogeniene, ridurile periorale și perioculare, de pe frunte și de pe gât, remodelează linia maxilarului, reducând și bărbia dublă. Liftingul facial reface triunghiul frumuseții și al tinereții. Practic, triunghiul frumuseții se referă la cele trei trăsături care contribuie în mod esențial la aspectul tineresc al unui chip: pomeți înalți, obraji plini, netezi și o linie bine definită a conturului mandibular. Ultraformer III reușește să abordeze toate aceste probleme într-un mod non-invaziv, care nu necesită tăieturi, dureri și nici perioadă de recuperare.

C.S.Î.D.: Care sunt beneficiile dispozitivului, în afara faptului că e non-invaziv?

Dr. A.D.: Cred că unul din principalele beneficii pentru pacienți este că oferă rezultate vizibile imediat. După ședință, se observă că pielea este mai fermă, mai întinsă, mai netedă și vizibil mai “strânsă”. În al doilea rând, un lucru foarte important, este că nu schimbă trăsăturile, în sensul că ești tot tu, doar ca în varianta mai tânără. Din acest motiv, este preferat de persoanele care țin la rezultate naturale și care vor să arate mai bine, fără să se vadă că au făcut ceva. Nimeni nu va ști că ai urmat o procedură de rejuvenare și lifting facial, decât dacă alegi tu să comunici acest lucru.

Un alt beneficiu este că este un tratament eficient și sigur, că reprezintă o tehnologie care nu are efecte nocive asupra sănătății și care dă rezultate cu adevărat minunate atunci când respecți protocolul de tratament, adică numărul de ședințe recomandat și intervalul dintre acestea.

De asemenea, este un tratament de rejuvenare și lifting facial care rezolvă mai multe probleme deodată: estompează riduri, ridică pielea lăsată, redă vioiciunea trăsăturilor, șterge cutele de pe gât și elimină și bărbia dublă. Din acest punct de vedere nu are concurență, deoarece rezultate similare se pot obține în general printr-un cumul de proceduri faciale și estetice.

C.S.Î.D.: De la ce vârstă poate fi folosit și în ce stadii ale “lăsării” pielii?

Dr. A.D.: Ultraformer III este un tratament unisex și este ideal pentru persoanele care încearcă să-și ridice și să „strângă” pielea, în special din zona bărbiei, de pe gât și obraji. Este eficient și pentru netezirea ridurilor. În clinicile noastre ne folosim de HIFU și pentru zona perioculară, și pentru liftingul sprâncenelor sau pentru eliminarea pungilor de sub ochi.

Candidatul sau candidata ideală are între 35 și 55 de ani și care observă că pielea începe să se lase, că trăsăturile o iau în jos, în sensul că obrajii nu mai sunt la fel de fermi, că fața nu mai este la fel de conturată ca în trecut și că se instalează riduri pe care nu le aveau în urmă cu câțiva ani.

Ultraformer III obține rezultate înainte-după care sunt remarcabile și există peste 20 de studii publicate în care i s-a dovedit eficiența în eliminarea pielii lăsate. Cu toate acestea, nu funcționează în cazul celor cu vârsta mai mare de 60 de ani și/sau a celor care suferă de piele lăsată vizibil. De exemplu, dacă obrajii sunt atât de lăsați, încât se vede un pliu pe piele care atârnă pentru linia maxilarului, iar conturul mandibular seamănă cu cel al unui bulldog englez, doar liftingul chirurgical poate rezolva situația.

Poate fi foarte greu să decizi ca pacient ce ți se potrivește, iar din acest motiv este recomandată o evaluare facială înainte de tratament. În clinicile noastre această evaluare este gratuită și obligatorie, pentru ca un ochi de specialist poate să-ți recomande tratamentul care împacă nevoile și dorințele tale și care te salvează de a arunca bani pe proceduri care nu-ți aduc niciun rezultat! Din punctul meu de vedere, orice clinică ar trebui să le spună pacienților limitele fiecărei proceduri în parte, deoarece, în caz contrar, nici nu ești și nici nu te poți numi respectabil.

C.S.Î.D.: În câte ședințe se poate “rezolva” reconturarea mandibulară și cât durează acest efect?

Dr. A.D.: Primele rezultate sunt imediate, în sensul că după finalizarea primei sesiuni de tratament apare o îmbunătățire vizibilă cu ochiul liber. Depinde însă foarte mult de caracteristicile individuale ale pacientului și de gradul de ptoză al pielii. Rezultatele tratamentului HIFU se consolidează și se îmbunătățesc treptat, pe parcursul mai multor luni. Pielea are nevoie de timp pentru a se vindeca și a crea structuri mai puternice pentru ca tu să vezi o diferență majoră. După două sau trei luni, pacienții observă cele mai bune rezultate, care se mențin timp de 6 – 12 luni, de la caz la caz.

Numărul de ședințe depinde de tipul tău de piele, dar este indicat să urmezi un protocol de 3 ședințe, distanțate la un interval de 2 luni. Dacă este nevoie de mai multe ședințe sau de tratamente complementare, vei afla acest lucru în cadrul evaluării gratuite.

C.S.Î.D.: Putem face ceva pentru a potența efectele acestui tratament sau pentru a-l prelungi?

Dr.A.D.: Mereu depinde de obiective și de pielea pacientului. De exemplu, dacă pacientul are riduri, injecțiile cu botox și Acid Hialuronic sunt de mare ajutor. Dacă însă are probleme cu obrajii căzuți și un contur mandibular neclar, filierele dermice pe baza de Acid Hialuronic sau PoliCaproLactonă (PCL), cum este Ellansé®, refac volumetria facială. Când pacientul vrea să-și îmbunătățească textura și densitatea pielii și își dorește să obțină o nuanță uniformă, laserul CO2 este ideal, mai ales că rezolvă probleme precum hiperpigmentarea pielii, inclusiv petele produse pe expunerea la soare.

C.S.Î.D.: Care sunt contraindicațiile?

Dr. A.D.: Față de alte proceduri, contraindicațiile sunt puține și, în general, se aplică pacienților care au probleme de natură oncologică, au infecții active, diabet și urmează un tratament cu medicamente antiinflamatoare sau anticoagulante, boli auto-imune, epilepsie. Tratamentul cu Ultraformer III nu este indicat, de asemenea, în sarcină și alăptare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân