Dr. Carmen Giuglea: Despre liftingul circular în chirurgia post-bariatrică

Liftingul circular
16.11.2020 | Bianca Poptean

Admir oamenii curajoși, oamenii care – deși au multe kilograme în plus – își propun și reușesc datorită unei operații de micșorare a stomacului – să slăbească masiv. Ce se întâmplă, însă, cu excesul de piele în urma unei astfel de operații? Am invitat-o în platou pe dr. Carmen Giuglea, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, o doamnă cu o bogată experiență în chirurgia postbariatrică.

În acest material vei afla pe larg ce este liftingul circular, cine este candidatul ideal pentru această intervenție, în ce constă efectiv operația, care sunt pașii acesteia și cât durează. Dr. Carmen Giuglea a explicat în ce constă recuperarea după îndepărtarea unei suprafețe mari de piele rămase după o operație bariatrică, la cât timp după operație își poate relua pacientul viața normală, dar și care sunt situațiile medicale ce pot împiedica realizarea liftingului circular.

Există un studiu realizat de chirurgii plasticieni americani care dovedește faptul că cei care au apelat la chirurgie postbariatrică și-au păstrat mult mai mult timp greutatea dorită decât cei care nu au apelat. Medicul a povestit despre experiența personală cu pacienții români care au simțit în urma acestei operații că li s-a schimbat complet viața. Însă, pentru a putea păstra aceste rezultate, este nevoie și de schimbarea stilului de viață!