Dr. Carmen Giuglea: Despre liftingul circular în chirurgia post-bariatrică

Liftingul circular

Admir oamenii curajoși, oamenii care – deși au multe kilograme în plus – își propun și reușesc datorită unei operații de micșorare a stomacului – să slăbească masiv. Ce se întâmplă, însă, cu excesul de piele în urma unei astfel de operații? Am invitat-o în platou pe dr. Carmen Giuglea, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, o doamnă cu o bogată experiență în chirurgia postbariatrică.

În acest material vei afla pe larg ce este liftingul circular, cine este candidatul ideal pentru această intervenție, în ce constă efectiv operația, care sunt pașii acesteia și cât durează. Dr. Carmen Giuglea a explicat în ce constă recuperarea după îndepărtarea unei suprafețe mari de piele rămase după o operație bariatrică, la cât timp după operație își poate relua pacientul viața normală, dar și care sunt situațiile medicale ce pot împiedica realizarea liftingului circular.

Există un studiu realizat de chirurgii plasticieni americani care dovedește faptul că cei care au apelat la chirurgie postbariatrică și-au păstrat mult mai mult timp greutatea dorită decât cei care nu au apelat. Medicul a povestit despre experiența personală cu pacienții români care au simțit în urma acestei operații că li s-a schimbat complet viața. Însă, pentru a putea păstra aceste rezultate, este nevoie și de schimbarea stilului de viață!

Bianca Poptean
Bianca Poptean
Sunt deja 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Alina Gheorghe: importanța consultului oftalmologic la copii