Dr. Carmen Giuglea: când poţi beneficia de mai multe intervenţii într-o singură operaţie

Dr. Carmen Giuglea: când poţi beneficia de mai multe intervenţii într-o singură operaţie

Trebuie să recunoaştem că în ultimii ani chirurgia estetică a început să fie mai uşor acceptată în viaţă noastră, câştigând încrederea doritorilor prin rezultatele armonioase care se obţin în general. Este adevărat însă că este un domeniu în care te poţi pierde şi chiar poţi greşi în alegerea chirurgului căruia să-i încredinţezi spre rezolvare problema ta.


Chirurgia estetică este acea ramură chirurgicală care se ocupă cu îmbunătăţirea aspectului sau formei unui segment al corpului. Cei mai mulţi dintre cei care se adresează plasticianului au o singură problemă de rezolvat, există însă şi cazuri în care pacientele/pacienţii au 2 sau mai multe zone de corectat şi şi-ar dori să le rezolve într-o singură intervenţie. Am stat de vorbă cu dr. Carmen Giuglea, medic primar chirurgie plastic, estetică şi microchirurgie reconstructive, doctor în ştiinţe medicale despre această posibilitate.

Ce se întâmplă doctore: Este posibil ca într-o singură intervenţie să se realizeze mai multe operaţii?
Dr. Carmen Giuglea:
Desigur, din punct de vedere tehnic, chirurgical, este fezabil, iar pentru pacient este ideal ca într-o singură operaţie, o singură anestezie şi cu o singură perioadă de recuperare să obţină rezultatul dorit. Astfel, se pot corecta simultan nasul şi sânii, sânii şi abdomenul, coapsele şi sânii, pleoapele şi abdomenul şi orice alte două combinaţii rezonabile, pe care le stabilesc împreună pacientul şi chirurgul. Sau prin chirurgia postbariatrică, mai exact chirurgia de remodelare corporală după slăbiri masive în greutate, se pot asocia 2-3 corecţii într-o singură operaţie.

C.S.Î.D.: Aţi spus “rezonabile”. Din ce punct de vedere?
Dr. C. G.:
Din punctul de vedere al duratei intervenţiei în primul rând, pentru că o operaţie care durează prea mult, peste 4 ore, creşte riscurile post-operatorii. Mai mult, se prelungeşte perioada de recuperare. Însă este important de ştiut că efectuarea unor intervenţii combinate într-un timp relativ scurt poate fi posibilă cu ajutorul unei echipe chirurgicale bine antrenate, obişnuită să parcurgă timpii operatori într-un interval scurt, cu eficienţă maximă. Prin urmare, pacientul trebuie să se documenteze bine înainte de a-şi alege chirurgul şi ar trebui să se intereseze anterior intervenţiei şi cine este medicul anestezist, dar şi echipa de asistenţi medicali.

C.S.Î.D.: Ce calităţi ar trebui să aibă chirurgul estetician care să fie capabil să realizeze un astfel de tip de chirurgie combinată?
Dr. C. G.:
Combinarea intervenţiilor nu este la îndemâna oricărui chirurg estetician, deoarece necesită alături de pricepere, precizie, experienţă, rapiditate, totul în beneficiul pacientului. 

C.S.Î.D.: Care sunt avantajele chirurgiei combinate?
Dr.C.G.: 
Deoarece trăim în epoca în care timpul pe care ni-l putem permite pentru noi înşine este destul de drămuit, în momentul în care dorim să-l “cheltuim” pentru rezolvarea unor probleme, am dori să rezolvăm cât mai mult sau cât mai multe. De aceea, chirurgia estetică combinată este din ce în ce mai solicitată.  După un astfel de tip de intervenţie combinată, timpul de recuperare este mai scurt decât dacă intervenţiile ar fi fost făcute separat. În acelaşi timp, nu este de neglijat nici faptul că în general costurile a două corecţii făcute în acelaşi timp sunt mai mici decât dacă sunt făcute separat. Însă, repet, este important să alegi cu atenţie medicul chirurg şi echipa medicală!

CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Bianca Poptean
Bianca Poptean
Sunt peste 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd ... citește mai mult
Vezi Articole în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Mihaela Sebeni: mamografia, o investigație de o importanță covârșitoare de peste 120 de ani