Află de la un medic dermatolog cum să îți hidratezi tenul toamna

Află din acest material - de la un medic dermtolog - cum să-ți hidratezi tenul toamna.
  • Publicat:
Află de la un medic dermatolog cum să îți hidratezi tenul toamna

Dacă te gândești cum să-ți hidratezi tenul toamna, acest articol este pentru tine. Luna octombrie aproape a trecut, vremea se schimbă, temperaturile sunt în scădere, iar pielea începe să reacționeze diferit. Vara toată lumea are tendința să bea mai multe lichide, iar aerul mai umed, mai ales la mare, ajută pielea să-și păstreze hidratarea, în cazul în care expunerea la soare este controlată și sub protecție SPF ridicată. Odată cu temperaturile mai scăzute și cu aerul mai uscat de toamnă, hidratarea se poate pierde rapid, iar bariera protectoare a pielii se perturbă. Astfel că, apar invariabil deshidratarea, sensibilitatea și iritațiile la nivelul pielii.

Schimbarea rutinei de îngrijire este esențială și echivalează cu menținerea unui ten mai sănătos, care arată mai bine pe parcursul întregului an. De aceea, este bine să-ți reevaluezi nevoile de îngrijire a pielii în fiecare sezon pentru a-ți menține pielea netedă și catifelată. De unde începi? Ce trebuie să faci? Am primit câteva răspunsuri de la medicul dermatolog Oana Bozdog, care ne-a explicat cum să-ți hidratezi tenul toamna.

De ce are nevoie cel mai mult pielea toamna?

„Ceea ce puțin realizează este că orice modificare adusă propriului stil de viață, controlabilă sau nu, poate avea o influență destul de mare asupra pielii”, ne-a spus doamna dr. Oana Bozdog.” De exemplu, o schimbare poate să însemne lipsa de hidratare, variațiile de temperaturi provocate de schimbarea anotimpurilor, nivelul de poluare din mediu sau stresul.

Pielea este mereu expusă, ceea ce înseamnă că este mult mai vulnerabilă la schimbările climatice, iar nivelul normal de sebum și bariera naturală de hidratare sunt afectate în fiecare zi.” O rutină eficientă de îngrijire a pielii îi va păstra aspectul sănătos, tânăr și ferm pe tot parcursul anului. Iată cum să-ți hidratezi tenul toamna:

Hidratare corespunzătoare

Bea minim 2 litri de apă, pentru ca pielea să rămână hidratată în mod constant. Este o regulă care trebuie aplicată indiferent de anotimp și care te ajută să păstrezi sănătatea organismului din interior spre exterior, inclusiv sănătatea pielii.

Aplică cremă cu protecție SPF 50+ tot timpul anului

În ciuda faptului că razele UV sunt mult mai puternice vara, acestea nu dispar în sezonul rece. Protecția solară trebuie folosită în orice moment, deoarece ajută la scăderea efectului nociv care apare în urma pătrunderii ultravioletelor în piele. Razele UV sunt cele care accelerează și cresc riscul de cancer al pielii, așa că, este recomandat să folosești o cremă cu SPF 50 pentru toate zonele pielii expuse la lumină, adică pe față, gât, pe pielea de pe dosul palmelor. Acest pas

Folosește produse dermato-cosmetice hidratante

Cu cât pielea este mai sensibilă, cu atât trebuie făcută mai atent pregătirea pentru tranziția de la căldură la frig. În orice caz, este recomandat ca în rutina de îngrijire să existe hidratarea cu produse de tip cremă și ser de calitate, potrivite nevoilor tenului tău. Atenție, însă! Acțiunea lor este limitată și de multe ori, insuficientă pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Curățare regulată a pielii

Curățarea zilnică sau demachierea este obligatorie, indiferent dacă te machiezi sau nu. Este un pas peste care nu se trece niciodată.

Vitamina C

Vitamina C este esențială atât în dieta ta zilnică cât și în rutina de îngrijire a pielii. Aceasta acționează la fel ca și cremele de protecție solară, doar că, vitamina C combate radiațiile UV pe care cremele SPF nu le poate respinge. Ajută și la uniformizarea pigmentării pielii, ceea ce înseamnă creșterea producției de colagen și un ten mult mai luminos.

Cremă hidratantă pentru buze și ochi

Dacă astfel de creme nu fac deja parte din rutina ta de îngrijire, ar trebui să le adaugi cât mai curând posibil. Pielea de pe buze și din jurul ochilor este mai sensibilă, și are nevoie de o îngrijire specială. Pentru buze, este suficient și dacă folosești o cremă grasă în fiecare dimineață.

Renunță să folosești exfolianți și retinoizi la fel de frecvent

Din cauza temperaturilor scăzute, va trebui să reduci utilizarea exfolianților și a retinoizilor. Umiditatea din aer și temperaturile mai înalte calmează de obicei efectele lor iritante.

Evident, că te pot ajuta să îți hidratezi tenul toamna și tratamentele profesionale, cele realizate la salon sau cele realizate de aparate profesionale în clinicile de frumusețe.

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”