Impactul frigului asupra pielii grase: 5 ingrediente pentru o îngrijire adecvată în timpul iernii

  • Publicat:
Impactul frigului asupra pielii grase: 5 ingrediente pentru o îngrijire adecvată în timpul iernii

Iarna poate fi o perioadă delicată pentru persoanele cu tenul gras. Frigul, vântul uscat, nivelul scăzut de umiditate din locuințe sunt doar câțiva factori care pot contribui la agravarea problemelor comune ale tenului gras, precum creșterea producției de sebum și erupțiile cutanate.

Însă, cu produsele potrivite incluse în rutina de îngrijire zilnică, poți gestiona adecvat tenul gras în timpul iernii. Descoperă mai jos cinci ingrediente care te pot ajuta să-ți menții prospețimea tenului și starea de bine în acest sezon.

Care sunt factorii care afectează pielea grasă în timpul iernii?

Multe persoane cred că tenul gras nu are nevoie de o îngrijire specială în timpul iernii, pentru că acest sezon ar afecta mai mult doar pielea uscată. Însă o rutină de îngrijire adaptată, care să includă produse special concepute, de exemplu, o crema pentru acnee care să nu-l usuce excesiv, este foarte importantă pentru a menține echilibrul tenului gras.

 

Temperaturile scăzute, vântul uscat și scăderea nivelului de umiditate din locuințe, precum și tendința de a consuma mai multe alimente bogate în grăsimi se numără printre factorii care pot afecta negativ tenul gras. Astfel pot apărea probleme precum deshidratarea, iritațiile, roșeața și agravarea acneei. De exemplu, frigul de afară, aerul mai uscat din interiorul locuințelor și excesul de dușuri fierbinți pot determina o supraproducție de sebum la nivelul tenului. Pielea poate reacționa astfel pentru a compensa uscăciunea, ceea ce poate duce la îngrășarea și deshidratarea ei. De asemenea, în timpul iernii, obiceiurile alimentare pot suferi modificări, multe persoane având tendința de a consuma preparate mai consistente și mai bogate în grăsimi. Și acest factor poate influența producția de sebum, crescând riscul de erupții cutanate prin blocarea porilor.

Care sunt cele mai importante ingrediente pentru îngrijirea tenului gras în timpul iernii?

Produsele pe care este recomandat să le incluzi în rutina de îngrijire în timpul iernii dacă ai tenul gras trebuie să ajute la controlarea excesului de sebum, oferind în același timp nutrienții și hidratarea necesare. Printre cele mai importante ingrediente în acest sens se numără:

Acidul hialuronic

Un agent hidratant deosebit de puternic, acidul hialuronic este benefic pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru cel gras. În timpul iernii, atunci când aerul este foarte uscat, acidul hialuronic ajută la reținerea umidității în piele fără a bloca porii. Astfel, poate să hidrateze eficient pielea grasă, fără a stimula în exces producția de sebum.

Retinolul

Retinolul este un ingredient excelent în gestionarea pielii grase. La ce ajuta retinolul? Un derivat al vitaminei A, acesta este un antioxidant puternic, care are capacitatea de a stimula regenerarea celulară de la nivelul pielii și este, printre altele, util în tratarea acneei. Poate ajuta la desfundarea porilor și preveni erupțiile cutanate, reducând în același timp aspectul imperfecțiunilor, cicatricilor și petelor apărute pe față din cauza acneei.

Niacinamida

Niacinamida este o formă a vitaminei B3, cunoscută pentru capacitatea sa de reglare a nivelului de sebum. În plus, are proprietăți antiinflamatorii și ajută la uniformizarea nuanței tenului. Acestea sunt principalele motive pentru care poate să fie o alegere ideală pentru persoanele cu ten gras, predispus la imperfecțiuni.

Acizii Alfa Hidroxi (AHA) și Beta Hidroxi (BHA)

AHA, precum acidul glicolic, pot fi benefici pentru tenul gras, pentru că ajută la exfolierea stratului superior al pielii, eliminând celulele moarte. Astfel, poate fi prevenită înfundarea porilor, iar pielea poate căpăta o textură mai netedă. BHA, precum acidul salicilic, sunt excelenți pentru gestionarea tenului gras, în special în timpul iernii. Pot ajuta la controlarea excesului de sebum și să prevină astfel acneea. De asemenea, acidul salicilic poate să calmeze inflamația și roșeața.

Vitamina C

Vitamina C este unul dintre cei mai puternici agenți antioxidanți cunoscuți. Poate să protejeze pielea de daunele provocate de factorii de mediu, inclusiv de frig, vânt și de radiațiile UV. De asemenea, este utilă pentru stimularea producției  de colagen, deci poate ajuta la îmbunătățirea elasticității și fermității pielii.

 

Îngrijirea pielii grase în timpul iernii necesită o abordare echilibrată. Folosirea produselor special concepute pentru tenul gras, cu ingrediente eficiente, precum cele prezentate mai sus, poate ajuta la menținerea echilibrului pielii, chiar și în sezonul rece. Nu uita să consulți și un medic dermatolog înainte de a face schimbări semnificative în rutina ta de îngrijire, mai ales dacă persistă anumite probleme specifice, precum acneea.

Sursa foto: Pexels

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân