3 motive pentru care ar trebui să renunți la tocuri la petrecerile de final de an

  • Publicat:
3 motive pentru care ar trebui să renunți la tocuri la petrecerile de final de an

Ne îndreptăm rapid către sezonul petrecerilor și probabil că te gândești deja la ce să porți. Cu ținutele te descurci, variantele sunt mult mai multe. Dar ce te faci cu încălțămintea? Ai sigur mai multe perechi de pantofi cu toc care mai de care mai festivi. Dar, cu siguranță, nu sunt deloc confortabili. Îți fac bătături, îți fac tălpile să se simtă ca și cum ai mers pe cărbuni aprinși și practic nu poți să mergi în ei cum trebuie pentru prea mult timp. În câteva ore (dacă ai noroc), îi scoți și ești pe ringul de dans desculță. Poate anul acesta faci lucrurile diferit și renunți la pantofii cu toc. Îți aducem și câteva argumente în acest sens:

Confort

Nu se poate nega că tocurile sunt incomode. Și dacă ești genul care le evită tot anul și le îndură aproape exclusiv pentru ocazii speciale, disconfortul este chiar mai mare. În plus, tocurile înalte sunt cauza multor accidente în perioada festivă. De la glezne vinete, entorse la picioare, dureri de spate, fasciită plantară, fracturi de stres, bătături și monturi, există multe probleme asociate cu purtarea tocurilor înalte. Și da, pantofii cu talpă joasă pot avea o reputație de „bătrânicioși”, dar există și variante care arată bine și sunt confortabile. Nu rămâne decât să găsești o astfel de pereche și să te bucuri de o petrecere fără chinuri.

Siguranță

În afara riscului de accidentare care vine odată cu purtarea tocurilor în timpul unei ieșiri în oraș, există și restricția lor în ceea ce privește viteza de mișcare. Știm că într-o lume ideală, noi, femeile, nu ar trebui să ne facem griji despre cum ajungem acasă după o noapte în oraș. Nu ar trebui să ne planificăm traseul, să ne uităm peste umăr la fiecare 5 secunde și să sunăm un prieten pentru siguranță. Dar așa este lumea în care trăim. Și nu spunem că nu ar trebui să porți tocuri noaptea, pe stradă, când mergi spre casă pentru că ai putea atrage atenția sau pentru că te-ar putea împiedica în vreun fel, dar realitatea e că pantofii cu talpa joasă te ajută să mărești pasul sau chiar să alergi în cazul în care o situație extremă ți-ar impune-o.

Postură 

Atunci când purtăm tocuri, întreaga noastră aliniere fizică se dezechilibrează. Pentru că, să fim serioși, nu este tocmai natural să mergi pe vârfuri, nu-i așa? Purtarea tocurilor înalte te obligă să pui presiune suplimentară pe degetele de la picioare, ceea ce determină restul corpului să iasă din aliniere obișnuită, inclusiv coloana vertebrală. O postură bună depinde de o greutate distribuită uniform, iar acest lucru pur și simplu nu este posibil când purtăm tocuri. Pantofii cu talpă joasă, în schimb, oferă mult mai mult suport și asigură rămânerea în poziție verticală, stabilă și cât mai aliniată posibil.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân