5 lucruri pe care să le faci pentru ca pielea de pe gât să rămână tânără și fermă pentru cât mai mult timp

  • Publicat:
5 lucruri pe care să le faci pentru ca pielea de pe gât să rămână tânără și fermă pentru cât mai mult timp

Pielea de pe gâtul tău este mai subțire decât cea de pe față și are și o lipsă de colagen în comparație cu alte zone ale corpului, conform dermatologilor, motiv pentru care începi să observi ridurile mai devreme pe gât, mai ales dacă nu l-ai protejat cu cremă de protecție solară, deoarece razele UV pot distruge colagenul. 

Iată totuși se poți face pentru a amâna cât mai mult semnele inestetice de pe gât:

Dormi pe spate

Evitarea dormitului pe burtă sau pe o parte ar putea preveni apariția ridurilor, deoarece pielea are mai puține șanse să se plieze atunci când nu este presată de perne. Dar cel mai important este să dormi suficient. Lipsa somnului duce la creșterea nivelurilor de cortizol, hormonul stresului, care descompune colagenul și subțiază pielea. Încearcă să dormi opt ore pe noapte și, dacă este posibil, folosește o față de pernă din mătase, care reduce frecarea și împiedică formarea de cute pe piele în timpul somnului.

Renunță la privitul excesiv la telefon

Privitul constant în jos la telefon poate cauza apariția „gâtului specific datorat tehnologiei” – linii sau lăsarea prematură a pielii gâtului. Această problemă rezultă din plierea persistentă a pielii atunci când privești în jos la un telefon sau la un laptop. Pentru a preveni și minimiza efectul acestuia, poziționează-ți dispozitivul la nivelul ochilor și stai drept. O postură bună nu te va face să te apleci, ceea ce poate agrava lăsarea și apariția liniilor. Exercițiile, cum ar fi Pilates, pot ajuta la îmbunătățirea posturii prin întărirea mușchilor spatelui.

Curăță cu delicatețe

Ar trebui să îți speli pielea de pe gât cu aceeași grijă ca și pe cea a feței. Particulele din poluarea atmosferică se pot depune pe piele și accelera procesul de îmbătrânire, iar curățarea zilnică este necesară pentru a le îndepărta. De aceea, tratează-o ca pe pielea unui copil și evită utilizarea exfolianților, deoarece pot provoca inflamații și pot înrăutăți semnele de îmbătrânire.

Folosește produsele pentru față și pe gât

Aplică zilnic produsele tale de îngrijire a pielii, cum ar fi seruri anti-îmbătrânire, creme hidratante și cremă de protecție solară cu factor 50+ și pe gât și pe piept pentru a hidrata, a întări zona și a proteja împotriva daunelor solare. Crema de protecție solară filtrează razele UVA și UVB pentru a le împiedica să distrugă colagenul, ceea ce poate cauza lăsarea pielii.

Alege cu grijă ingredientele produselor de îngrijire

Când vine vorba de tratamente anti-îmbătrânire, anumite ingrediente pot fi mai dăunătoare decât utile pentru gât. Standardul de aur este retinolul, dar uneori acesta poate irita pielea fragilă. Încearcă tratamente cu efect în reducerea de linii și fermitate dovedite și mai blânde, cum ar fi peptidele și factorii de creștere. Gâtul nu are atât de multe celule stem pentru a crea mai mult colagen în piele, deci factorii de creștere dau semnale celulelor pielii să îl producă.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Cum să scapi de buzele crăpate
Cum să scapi de buzele crăpate
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân