Cele două ingrediente din produsele de skincare de care ai nevoie pentru o piele strălucitoare și luminoasă

  • Publicat:
Cele două ingrediente din produsele de skincare de care ai nevoie pentru o piele strălucitoare și luminoasă

Industria de skincare se dezvoltă pe zi ce trece, noi ingrediente sunt folosite în produse, formule revoluționare sunt promovate ca fiind cele mai bune în fiecare moment. În acest articol o să îți  vorbim despre două ingrediente care au creat senzație în industria frumuseții datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă. Iată ce trebuie să știi despre beneficiile peptidelor de cupru și ale vitaminei C:

Beneficiile peptidelor de cupru

Peptidele de cupru sunt aminoacizi naturali care contribuie la producerea de elastină și colagen. Peptidele de cupru fac pielea mai fermă și mai netedă.

Stimulează producția de colagen

Peptidele de cupru pot contribui la creșterea producției de colagen, responsabil pentru menținerea fermității și elasticității pielii. Acest lucru poate ajuta la reducerea apariției liniilor fine și a ridurilor.

Îmbunătățesc elasticitatea pielii 

Peptidele de cupru pot, de asemenea, să contribuie la creșterea producției de elastină, responsabilă pentru menținerea fermității pielii. Acest lucru poate ajuta la reducerea aspectului pielii lăsate.

Repară pielea deteriorată 

Peptidele de cupru pot ajuta la eliminarea țesutului conjunctiv deteriorat, producând în același timp țesut nou. Acest lucru poate ajuta la reducerea petelor solare, estomparea cicatricilor de acnee și a pigmentațiilor și la echilibrarea tonusului pielii.

Oferă protecție antioxidantă 

Peptidele de cupru au proprietăți antioxidante, care pot proteja pielea de radicalii liberi și de alți factori de stres ambientali.

Beneficiile vitaminei C

Vitamina C este un nutrient esențial, solubil în apă, implicat printre altele în producția de gluco-corticosteroizi și de anumiți neurotransmițători, în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic și al anumitor aminoacizi, dar și în neutralizarea radicalilor liberi.

Iluminează tenul 

Vitamina C este cunoscută pentru proprietățile sale de iluminare a pielii. Poate contribui la reducerea apariției petelor întunecate și a altor forme de hiperpigmentare, lăsând pielea mai luminoasă și uniformă.

Stimulează producția de colagen 

Asemănător cu peptidele de cupru, vitamina C poate contribui la creșterea producției de colagen, reducând astfel apariția liniilor fine și a ridurilor.

Combate radicalii liberi 

Vitamina C este un antioxidant puternic, ceea ce înseamnă că poate ajuta la protejarea pielii de radicalii liberi și de alți factori de stres ambientali care pot provoca daune.

Reduce inflamația 

Vitamina C are proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea roșeții și a altor forme de inflamație a pielii.

Utilizează peptide de cupru și vitamina C împreună

Când peptidele de cupru și vitamina C sunt utilizate împreună în îngrijirea pielii, rezultatele pot fi chiar mai impresionante. Peptidele de cupru pot amplifica efectele vitaminei C, în timp ce vitamina C poate ajuta la protejarea pielii de daune și la îmbunătățirea sănătății generale a acesteia. Cu toate acestea, este important să ții cont că nu toate produsele care conțin peptide de cupru și vitamina C sunt create egal. Este important să cauți produse de înaltă calitate formulate cu concentrații eficiente ale acestor ingrediente și care sunt gândite pentru a funcționa bine împreună.

Dacă vrei să integrezi peptidele de cupru și vitamina C în rutina ta de îngrijire a pielii, ia în considerare utilizarea unui ser sau a unei creme hidratante care conțin ambele ingrediente. Caută produse formulate cu ingrediente de înaltă calitate și create să fie folosite împreună pentru cele mai bune rezultate. Nu uita să testezi orice produs nou de îngrijire a pielii înainte de a-l aplica pe față și să urmezi cu atenție instrucțiunile pentru cele mai bune rezultate. Cu utilizarea regulată, s-ar putea să observi beneficiile peptidelor de cupru și ale vitaminei C asupra pielii tale, incluzând o piele mai netedă, mai fermă și mai strălucitoare.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân