Resveratrol în rutina de skincare: rol, beneficii și contraindicații

Resveratrolul este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanți și de aceea este utilizat mai ales în produsele cosmetice anti-îmbătrânire.
  • Publicat:
Resveratrol în rutina de skincare: rol, beneficii și contraindicații
Resveratrol în rutina de skincare: rol, beneficii și contraindicații sursa foto: Shutterstick

Dacă te interesează îngrijirea facială, probabil că ai auzit de beneficiile pe care le au pentru piele antioxidanții. Faptul că resveratrolului are capacitatea de a „umple și elimina ridurile de pe suprafața tenului a fost demonstrat de către specialiști. Însă această atribuție nu este singura pe care o are. Prin puterea sa antioxidantă, resveratrolul prezintă multe beneficii în ceea ce privește sănătatea.

Ce este resveratrolul?

Resveratrolul este acel antioxidant prezent în mod natural în struguri, rodie, merișoare, mure, arahide, vin sau cacao. Ca supliment sau extras, se întâlnește sub formă de pudră, pastile sau sub formă lichidă. Resveratrolul poate fi găsit într-o varietate de produse de skincare, sub formă de seruri, creme sau suplimente. Resveratrolul face parte dintr-un grup de compuși numiți polifenoli. Acești polifenoli sunt antioxidanții cheie care contribuie la protejarea celulelor împotriva daunelor care conduc la îmbătrânirea pielii.

Beneficiile resveratrolului

Cea mai de preț contribuție a resveratrolului este de a ne proteja pielea în totalitate, oferindu-i un aspect vizibil mai sănătos, după simpla aplicare a produselor pe ten. Pentru a cunoaște cu adevărat acest ingredient și pentru a ne deveni mai familiar, este necesar să cunoaștem și celalalte proprietăți pe care ni le poate oferi, precum:

∙ Proprietățile antioxidante

Resveratrolul este foarte eficient împotriva factorilor dăunători precum fumatul, poluarea sau expunerile excesive la soare.

∙ Contribuția în combaterea ridurilor

Resveratrolul are efect în diminuarea numărului de riduri și profunzimii acestora, fiind un ingredient ce prezintă acțiuni asemănătoare cu retinolul.

∙ Contribuția împotriva îmbătrânirii pielii

Resveratrolul luptă împotriva procesului de îmbătrânire. Conform Byrdie, acest ingredient are puterea de a forma molecule complexe cu anumiți ioni metalici și de a dezactiva capacitatea acestora de formare a radicalilor liberi. Astfel, resveratrolul îmbunătățește funcția celulară și susține fibroblastele, creând totodată colagen sănătos.

∙ Oprește apariția petelor și luminează tenul

Resveratrolul inhibă producția de melanină și astfel, oferă tenului un aspect uniform, fără pete pigmentate și readuce strălucirea.

∙ Stimulează procesul de cicatrizare

Are capacitatea de a stimula producția de proteine implicate în funcționarea vaselor de sânge. Accestea au un rol foarte important în formarea și creșterea de țesut cutanat nou.

∙ Bun calmant pentru piele

Datorită proprietăților sale de calmare, resveratrolul reduce din senzațiile neplăcute provocate de iritații.

Cum se folosește resveratrolul?

Resveratrolul se folosește de regulă în rutina de skincare pe timp de seară. Cu ajutorul acestui ingredient antioxidant și datorită funcției sporite de reparare pe timp de noapte, pielea va căpăta un aspect cât mai plăcut și va arăta mai luminos în fiecare dimineață. Produsele cu resveratrol se vor aplica pe piele doar după ce aceasta a fost curățată. În cazul folosirii unui produs de tip cremă, aceasta se va aplica după aplicare serurilor sau tonerelor.

Posibile reacții adverse

În general, acest ingredient nu provoacă reacți adverse, dar ca orice alt produs pentru îngrijire facială, se recomandă o testare înainte de utilizarea propriu-zisă. Dacă doriți o siguranță deplină, atunci cel mai bine ar fi să programați un consult cu medicul dermatolog.

Surse: Byrdie, Healthline

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan