4 ingrediente eficiente în lupta cu acneea. Caută-le în produsele cosmetice

  • Publicat:
4 ingrediente eficiente în lupta cu acneea. Caută-le în produsele cosmetice

Anii adolescenței tăi pot fi departe în urmă, dar amenințarea acneei persistă în continuare. Dacă te confrunți cu acnee persistentă sau ai tenul gras, aceste ingrediente sunt pentru tine. Ele ajută la matifierea tenului, la deblocarea porilor și îndepărtarea celulelor moarte și a bacteriilor, pentru un ten mai curat, mai luminos, fără puncte albe, puncte negre și alte imperfecțiuni. Începe încet cu aceste ingrediente puternice și evită utilizarea lor în tandem de la început.

Acid Azelaic

Ce face: Produs de o drojdie care apare natural pe piele, acest ingredient exfoliant reduce hiperpigmentarea, estompează petele întunecate și ucide bacteriile care cauzează acnee și rozacee.

Pentru cine este: Toate tipurile de ten, dar în special tenul predispus la acnee.

Cum să-l folosești: De două ori pe zi (dimineața și seara) sau o dată la două zile pentru pielea sensibilă.

Informații suplimentare: Începe încet – acidul azelaic poate provoca uscăciune sau exfoliere în zonele de aplicare.

Acizii Beta-Hidroxi (BHA)

Ce fac: BHA sunt acizi solubili în ulei care pătrund adânc în pori pentru a viza glandele sebacee și pentru a reduce secreția de ulei.

Pentru cine sunt: Persoane cu pielea predispusă la acnee și grasă, deoarece reduce secreția de ulei și elimină celulele moarte pentru a preveni apariția coșurilor.

Cum să-i folosești: Începe cu utilizare de două ori pe săptămână la o concentrație mică și crește puterea și frecvența pe măsură ce vezi că sunt tolerați de piele.

Informații suplimentare: Deși sunt eficienți pe pielea grasă, pot provoca descuamare la început, în special pe pielea uscată sau sensibilă.

Acid Polihidroxi

Ce face: Un exfoliant chimic blând, acidul polihidroxi (PHA) îndepărtează celulele moarte de pe suprafața pielii pentru o textură mai netedă și uniformă.

Pentru cine este: Mai blând, mai puțin iritant și mai hidratant decât frații săi exfolianți AHA și BHA, PHA nu pătrunde adânc în piele, dar tot exfoliază, ceea ce îl face potrivit pentru pielea sensibilă, cu rozacee sau cu eczemă.

Cum să-l folosești: PHA se potrivește bine cu alte ingrediente active precum vitamina C sau retinolul – începe încet la început pentru a preveni iritația. Majoritatea oamenilor pot utiliza PHA de trei sau patru ori pe săptămână fără probleme. O excepție: utilizează o dată pe săptămână dacă folosești și alți acizi precum AHA sau BHA.

Informații suplimentare: Cele mai comune PHA-uri sunt gluconolactona, galactoza și acidul lactobionic. 

Acid Salicilic

Ce face: Un BHA cunoscut în special pentru proprietățile sale exfoliante, curățarea porilor și lupta împotriva bacteriilor.

Pentru cine este: Persoanele cu ten gras și predispuse la acnee, în special cele care doresc să trateze și să prevină apariția punctelor albe și a punctelor negre.

Cum să-l folosești: Aplică-l ca tratament local sau folosește un cleanser facial cu acid salicilic o dată sau de două ori pe săptămână, crescând frecvența pe măsură ce este tolerat.

Informații suplimentare: Această adevărată forță împotriva acneei poate irita pielea sensibilă sau usca și mai tare pielea uscată.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân